mojca horvat Odkrito.si

Mojca Horvat si je podarila novo jadrnico!

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan Markle ne more več skriti trebuščka

Ženska Petisvet.si

Umreti mora ženska, ki je nosila vsa ta bremena

prometna nesreča, čevelj Svet24.si

V Izoli na prehodu za pešce zbil 13-letnico

Inja Zalta - No Help 1 Svet24.si

Inja Zalta očarala znano romunsko pevko Inno

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande končno razveselila oboževalce

kmetija3-22cm Njena.si

Luksuz na kmetiji zgolj past za tekmovalce?

T.V.

VIDEO: Boršt kuje železo, dokler je vroče

Kljub mladosti, povprečna starost v ansamblu je namreč 20 let, fantje in dekle iz ansambla Boršt dobro vedo, da se železo kuje, dokler je vroče.

Ansambel Boršt se redno udeležuje festivalov in so že prejemniki nagrade na festivalu v Števerjanu, na kar so zelo ponosni. A visokih ciljev ne skrivajo; na letošnjem festivalu Vurberk 2018, ki velja med narodno-zabavnimi glasbeniki za enega najbolj prestižnih, so namreč zmagali in osvojili najvišje možno priznanje, Zlatega zmaja, ob tem pa še nagrado strokovne komisije za izvedbo – plaketo Lojzeta Slaka.

IMG-6085.JPG
Ansambel Boršt na Vurberku.

Na snemanju videospota tudi pevka Ansambla Jureta Zajca


Za zmagovalno pesem »Tja čez suhokranjske griče« (Franc Može/Franc Može/Rok Žlindra) pa so v teh dneh s produkcijsko ekipo TV Veseljak posneli tudi videospot. Nanj so zelo ponosni iz več razlogov. Ker pesem govori o lepotah naše dežele, so za lokacijo snemanja izbrali čudovito vasico v bližini Žužemberka na Dolenjskem, tik ob reki Krki. »Tu, kjer smo snemali, je tudi sedež ansambla, prav zaradi tega smo se odločili, da pokažemo lepote tega dela Slovenije,« pove Monika Lavrič, pevka ansambla. Na snemanje z ekipo TV Veseljaka pa je prišla tudi pevka Ansambla Jureta Zajca, Urška Lužar, pa ne zato, da bi kaj zapela, pač pa zato, ker se ukvarja tudi z ličenjem. Med tem, ko je skrbela, da bodo člani in članica ansambla Boršt pripravljeni za snemanje, so ti imeli za Urško veliko vprašanj: kako uspeti, koliko nastopov ima na leto, kako biti uspešen v poplavi ansamblov, kaj vse moraš narediti, da se te ljudje ne naveličajo in še veliko drugih ... Urška jim je nesebično postregla z veliko koristnimi napotki.


Druge glasbene zvrsti jih ne zanimajo
Čeprav se dan danes narodno-zabavna glasba meša z vplivi drugih zvrsti, predvsem pop glasbe, člani ansambla Boršt zagotavljajo, da se nikoli ne bodo podali v te vode. So namreč zagovorniki klasične narodno-zabavne glasbe in se zgledujejo po legendah, Lojzetu Slaku, bratih Avsenik in Francu Miheliču. S ponosom povedo, da tej glasbi najraje prisluhnejo tudi v zasebnem življenju.