4_Isaac in Patricija_fb Odkrito.si

Isaac Palma ima strto srce

Paris Hilton Svet24.si

Zvezdnica mrzlično išče donatorja sperme

Roka, negativna energija Petisvet.si

Če bi vedeli, kaj se skriva za hudobijo

nočna, ponoči, gasilci, reševalci, policisti Svet24.si

Zapeljal s ceste, zgrmel v globel in umrl

brad pitt, angelina jolie Svet24.si

Angelina mu je povedala, da ga Brad ni hotel ...

gaja_decembra_matic_gabriel_01 Najstnica.si

Mlada slovenska pevka spet navdušila

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

Indira pokazala neverjetno spremembo

Edita Žugelj

SLOVENIJA BREZ MEJA, 19. julij 2018

Jelena Malnar, dr. Boris Pleskovič, dr. Metka Zorc, Andrej Fink, Nenad Vladić.

Jelena Malnar, dr. Boris Pleskovič, dr. Metka Zorc, Andrej Fink, Nenad Vladić. Foto: Edita Žugelj

Svetovni slovenski kongres, ki na temelju zavezanosti slovenstvu povezuje in združuje Slovence doma in po svetu, ima novo vodstvo in razširjen upravni odbor.

Za predsednika je bil znova izvoljen dr. Boris Pleskovič, prvi podpredsednik pa je postal Carlo Bresciani iz Italije. Podpredsednik za Evropo je Dušan Povh iz Nemčije, podpredsednik za zamejstvo je ponovno Damijan Terpin iz Italije, podpredsednik za čezmorske dežele bo tudi v tem mandatu Andrej Fink iz Argentine, podpredsednica za finance je postala prof. dr. Metka Zorc, predsednica nadzornega odbora pa Jelena Malnar. V želji po boljšem sodelovanju slovenskih strokovnjakov doma in na tujem pri kongresu med drugim organizirajo srečanja slovenskih zdravnikov, znanstvenikov, gospodarstvenikov, arhitektov in gradbenikov, mladih raziskovalcev ipd. Vsako leto pa pripravijo tudi tabor slovenskih otrok po svetu.

Nenad Vladić pa v oddaji pripoveduje o desetih znanih Slovenkah in Slovencih, ki so uspeli tudi v tujini, kjer nekateri še živijo in delajo. Intervjuje z njimi je zbral v knjigi Od talenta do uspeha. Nenad verjame, da se vsak človek rodi z vsaj enim talentom ter da bodo iskrene pripovedi Lare Bohinc, Alena Kobilice, Katarine Venturini, Petra Florjančiča, Bernarde Marovt, Uroša Perića, Roberta Lešnika, Alenke Kraigher, Iva Boscarola in Dejana Zavca navdihnile tudi druge.

SLOVENIJA BREZ MEJA 19.07.2018