mojca horvat Odkrito.si

Mojca Horvat si je podarila novo jadrnico!

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan Markle ne more več skriti trebuščka

Ženska Petisvet.si

Umreti mora ženska, ki je nosila vsa ta bremena

prometna nesreča, čevelj Svet24.si

V Izoli na prehodu za pešce zbil 13-letnico

Inja Zalta - No Help 1 Svet24.si

Inja Zalta očarala znano romunsko pevko Inno

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande končno razveselila oboževalce

kmetija3-22cm Njena.si

Luksuz na kmetiji zgolj past za tekmovalce?

Edita Žugelj

SLOVENIJA BREZ MEJA, 19. julij 2018

Jelena Malnar, dr. Boris Pleskovič, dr. Metka Zorc, Andrej Fink, Nenad Vladić.

Jelena Malnar, dr. Boris Pleskovič, dr. Metka Zorc, Andrej Fink, Nenad Vladić. Foto: Edita Žugelj

Svetovni slovenski kongres, ki na temelju zavezanosti slovenstvu povezuje in združuje Slovence doma in po svetu, ima novo vodstvo in razširjen upravni odbor.

Za predsednika je bil znova izvoljen dr. Boris Pleskovič, prvi podpredsednik pa je postal Carlo Bresciani iz Italije. Podpredsednik za Evropo je Dušan Povh iz Nemčije, podpredsednik za zamejstvo je ponovno Damijan Terpin iz Italije, podpredsednik za čezmorske dežele bo tudi v tem mandatu Andrej Fink iz Argentine, podpredsednica za finance je postala prof. dr. Metka Zorc, predsednica nadzornega odbora pa Jelena Malnar. V želji po boljšem sodelovanju slovenskih strokovnjakov doma in na tujem pri kongresu med drugim organizirajo srečanja slovenskih zdravnikov, znanstvenikov, gospodarstvenikov, arhitektov in gradbenikov, mladih raziskovalcev ipd. Vsako leto pa pripravijo tudi tabor slovenskih otrok po svetu.

Nenad Vladić pa v oddaji pripoveduje o desetih znanih Slovenkah in Slovencih, ki so uspeli tudi v tujini, kjer nekateri še živijo in delajo. Intervjuje z njimi je zbral v knjigi Od talenta do uspeha. Nenad verjame, da se vsak človek rodi z vsaj enim talentom ter da bodo iskrene pripovedi Lare Bohinc, Alena Kobilice, Katarine Venturini, Petra Florjančiča, Bernarde Marovt, Uroša Perića, Roberta Lešnika, Alenke Kraigher, Iva Boscarola in Dejana Zavca navdihnile tudi druge.

SLOVENIJA BREZ MEJA 19.07.2018