bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

Edita Žugelj

SLOVENIJA BREZ MEJA, 19. julij 2018

Jelena Malnar, dr. Boris Pleskovič, dr. Metka Zorc, Andrej Fink, Nenad Vladić.

Jelena Malnar, dr. Boris Pleskovič, dr. Metka Zorc, Andrej Fink, Nenad Vladić. Foto: Edita Žugelj

Svetovni slovenski kongres, ki na temelju zavezanosti slovenstvu povezuje in združuje Slovence doma in po svetu, ima novo vodstvo in razširjen upravni odbor.

Za predsednika je bil znova izvoljen dr. Boris Pleskovič, prvi podpredsednik pa je postal Carlo Bresciani iz Italije. Podpredsednik za Evropo je Dušan Povh iz Nemčije, podpredsednik za zamejstvo je ponovno Damijan Terpin iz Italije, podpredsednik za čezmorske dežele bo tudi v tem mandatu Andrej Fink iz Argentine, podpredsednica za finance je postala prof. dr. Metka Zorc, predsednica nadzornega odbora pa Jelena Malnar. V želji po boljšem sodelovanju slovenskih strokovnjakov doma in na tujem pri kongresu med drugim organizirajo srečanja slovenskih zdravnikov, znanstvenikov, gospodarstvenikov, arhitektov in gradbenikov, mladih raziskovalcev ipd. Vsako leto pa pripravijo tudi tabor slovenskih otrok po svetu.

Nenad Vladić pa v oddaji pripoveduje o desetih znanih Slovenkah in Slovencih, ki so uspeli tudi v tujini, kjer nekateri še živijo in delajo. Intervjuje z njimi je zbral v knjigi Od talenta do uspeha. Nenad verjame, da se vsak človek rodi z vsaj enim talentom ter da bodo iskrene pripovedi Lare Bohinc, Alena Kobilice, Katarine Venturini, Petra Florjančiča, Bernarde Marovt, Uroša Perića, Roberta Lešnika, Alenke Kraigher, Iva Boscarola in Dejana Zavca navdihnile tudi druge.

SLOVENIJA BREZ MEJA 19.07.2018