tv-moja1 Odkrito.si

Zvezdnica serije Moja boš bo morala v zapor

Billy Joe Saunders Svet24.si

VIDEO: Boksarski šampion domnevni odvisnici za ...

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

vreme, tenis, dež, padavine Svet24.si

Velika sprememba je v zraku: v igri dva scenarija

hailey baldwin, justin bieber Svet24.si

Justin Bieber naj bi se poročil

planet tv bar Njena.si

V Baru že nov parček?

spela groselj Njena.si

Grošljeva na veliko preklinjala

S.G.

Vse najboljše, Igor Šink!

Igor Šink, Slovenski muzikantje

Igor Šink, Slovenski muzikantje

Na današnji dan leta 1970 se je rodil IGOR ŠINK, basist, baritonist in vodja Ansambla SLOVENSKI MUZIKANTJE.
1d2ae95d0562aaaa7a2da28dba63b5bd.jpeg
Ansambel Slovenski muzikantje

Prve glasbene korake je naredil v družbi Mengeške godbe, ko je kot 10 letni fantič zaigral na bobenček pri Mengeški koči. Kar nekaj let je bil član te godbe, preden se je preselil v Kamnik in z leti prevzel vodenje tamkajšnje godbe.
Ansambel bratov Poljanšek je bil prvi narodnozabavni ansambel, s katerim je Igor Šink stopil na oder. To se je zgodilo v času, ko sta imela brata Danilo in Rudi Poljanšek vsak svoj ansambel. Tako je Igor igral v Rudijevem ansamblu, ki je takrat igral polke in valčke v kvintetovskem sestavu.

751170bd444cad41dcdcf93b7efe0d44.jpeg
Ansambel Doreta Kogovška z basistom Igorjem Šinkom

Sledilo je povabilo k Ansamblu Nika Zajca, nato k Ansamblu Doreta Kogovška, kratek čas pa je sodeloval tudi z Ansamblom Franca Miheliča. En projekt je posnel z Ansamblom "Na sončni strani alp", na dveh glasbenih turnejah pa si je delil oderske deske s Ptujskim Ansamblom Krček. Po resnejši bolezni basista Branka Škrube so se Igorju Šinku aprila 1994 na stežaj odprla vrata k legendarnim Slovenskim muzikantom, katerih član vse do današnjih dni. 7d2550468003cb06de74b84ccb64413e.jpeg
Zasedba Slovenskih muzikantov leta 2000

Tako kot je bila Igorju Šinku glasba položena v zibko (njegov oče je Silvo Šink, dolgoletni basist domače glasbe), je to isto poslanstvo do svojih otrok izpolnil današnji slavljenec. Sin Miha je basist Ansambla Viharnik, hči Anja pa je do nedavnega prepevala v Kvintetu Slovenskih deklet.

Igor Šink svoje glasbeno znanje prenaša tudi mlajše rodove. Še posebej rad izpostavil Petra Merelo (Ansambel Jureta Zajca) in Jureta Zajca, čeprav slednjega po večini poznamo zgolj kot harmonikarja.
Igor Šink je dobitnik številnih nagrad. Posebej pa je ponosen na tisto, ki mu jo je za razvoj kulture dodelila Občina Kamnik.

Vse najboljše mu voščimo, Veseljaki!