Dobra kuha: Mandljev kolač z jogurtom

Sladica brez glutena!

MANDLJEV KOLAČ Z JOGURTOM IN LIMONO
Če se izogibate uživanju glutena, bo ta recept ravno pravšnji za vas. Kolač je sočen in hitro pripravljen, dodatek olivnega olja pa je tista pika na i, ki ga naredi še bolj okusnega in zanimivega. Če nad olivnim oljem niste pretirano navdušeni, ga lahko nadomestite s stopljenim maslom, navadnim ali kokosovim oljem.
Sestavine:
250 g mandljeve moke (drobno mleti mandlji)
2 žlički pecilnega praška
1 ščepec soli
240 ml polnomastnega jogurta
100 g sladkorja
2 jajci
1 žlička vaniljevega izvlečka (vaniljeva aroma)
drobno naribana lupinica ene (bio) limone
60 ml olivnega olja
sladkor v prahu, limonina ali limetina lupinica
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. V skledi zmešamo mandljevo moko, pecilni prašek in sol. V drugi skledi gladko razmešamo jogurt, sladkor, jajca, limonino lupinico in vaniljev izvleček.

Mokro zmes vlijemo v skledo s suhimi sestavinami. Premešamo, da dobimo enotno testo brez grudic, v katerega počasi vmešamo olivno olje.

Dno pekača s snemljivim obodom (premera 20 cm) obložimo s papirjem za peko, obod namastimo z oljem. Napolnimo ga s pripravljenim testom, ki ga enakomerno razporedimo po celotni površini in po vrhu lepo pogladimo. Kolač pečemo na srednji višini približno 35 minut. Pečen je, ko se po vrhu zlato rjavo obarva, na zobotrebcu, ki ga zapičimo v testo, pa ni nobenih ostankov, ko ga izvlečemo.

Pečen kolač dobro ohladimo. Preden ga postrežemo, ga potrosimo s sladkorjem v prahu in okrasimo z limonino ali limetino lupinico.

Deli na

Kje se nas sliši:

  • | 94.9 MHz | Ljubljana z okolico
  • | 95.5 MHz | Novo mesto z okolico
  • | 95.5 MHz | Celje z okolico
  • | 96.7 MHz | Sevnica (Posavje)
  • | 95.9 MHz | Brežice, Krško (Posavje)
  • | 88.7 MHz | Dobova, Bizeljsko

Kje smo vidni:

  • | SIOL | Kanal 660
  • | TELEMACH | Kanal 130
  • | AMIS | Kanal 423
  • | T-2 | Kanal 78
  • Večina ostalih kabelskih operaterjev
Radio veseljak logotip noga

Vse pravice pridržane © 2019