bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

j.u.

Nagrado za najboljšo klapo Slovenije prejela Skupina EROS!

V nedeljo se je v Hočah pri Mariboru odvil že 4. festival Klape Slovenije.

Prvo leto je bil festival v Hotinji vasi v velikem šotoru, ob Hotinjskem ribniku. Takrat so ga boječe poimenovali "fest", vendar so se vse bojazni razblinile, ker je bil prireditveni šotor premajhen za vse obiskovalce. Drugo leto so se preselili v veliko moderno dvorano v Hoče, ki sprejme preko 1200 obiskovalcev in tam so že tretje leto.
V Sloveniji je v zadnjih letih nastalo kar precej klap, v dosedanji petletni raziskavi so našteli preko 30 klasičnih in urbanih klap in še enkrat toliko vokalnih in vokalno instrumentalnih skupin, ki premorejo kvaliteten klapski nastop.
Organizator festivala Klape Slovenije je Kulturno umetniško društvo Milke Zorec iz Hotinje vasi, v okviru katere deluje Klapa Lent. Prireditev omogoča Občina Hoče-Slivnica.
V tekmovalnem delu je bilo 8 skupin, ki so bile izbrane na podlagi prijavnic na javni natečaj, kot gostja je nastopila Klapa More iz Šibenika.
Tekmovali so: Klapa Lent, Tackani, Preloški muzikanti, VS Kvariton, Klapa Tramontana, Klapa Parangal, Skupina Eros in 5+ band.
Letos je bil festival tekmovalnega značaja drugič zapovrstjo, pred tem je bil festival revialni.
Komisija je bila tričlanska, v sestavi Renato Ribič, Marko Mandir in Andrej Tomšič.
Podeljena je samo glavna nagrada "KLAPA Slovenije 2018" in to je prejela Skupina EROS. Predstavili so se s skladbami: Galeb i ja (Oliver Dragojević), Lipa moja (Gibonni), Njej (Edvin Fliser).
In kaj članom zmagovalne skupine pomeni na osvijena nagrada? "Navdušeni smo. Kvaliteta klap in ostalih vokalnih sestavov se namreč v Sloveniji zelo dviguje, zato nam je vsaka taka nagrada predvsem potrditev, da smo dobro zastavili in da obiramo pravi pristop pri vajah in nastopih."
Fantom iskreno čestitamo!