mojca horvat Odkrito.si

Mojca Horvat si je podarila novo jadrnico!

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan Markle ne more več skriti trebuščka

Ženska Petisvet.si

Umreti mora ženska, ki je nosila vsa ta bremena

prometna nesreča, čevelj Svet24.si

V Izoli na prehodu za pešce zbil 13-letnico

Inja Zalta - No Help 1 Svet24.si

Inja Zalta očarala znano romunsko pevko Inno

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande končno razveselila oboževalce

kmetija3-22cm Njena.si

Luksuz na kmetiji zgolj past za tekmovalce?

n.c.p.

Dare Kaurič: "To je bila zgrešena prognoza!"

Priljubljeni glasbenik je v osnovni šoli sanjal o poklicu, za katerega danes niti približno ne ve, od kod ga je 'pobral'!

V Spominčicah z Nino Cestnik Pavlič smo v mladost vrnili Dareta Kauriča, no vsaj s spomini. Danes ga poznamo kot člana skupine Kingston igra bas kitaro, rapa, je občasni glavni vokalist. Je tudi avtor in soavtor glasbe, pisec besedil. Poleg uspešnic za Kingston-e je tudi krivec za marsikateri hit Zablujene Generacije, Atomik Harmonik, Natalije Verboten, Mambo Kings-ov, itd.Leta 2011 je izdal tudi samostojni album. 

Kaj je rad jedel, koga se spominja iz prijateljskega kroga in, kaj je želel postati po poklicu si preberite v spodnjih vrsticah...


Katera hrana ti je v otroštvu najbolj dišala?
"Recimo fižolovka, če govorimo o kuhani hrani. Potem pa tudi Nutela in kruh, to je bilo stalno na sporedu."

Kdo je bil tvoj največji prijatelj iz otroštva in ali še imata stike?
"To je bil sošolec iz osnovne šole s katerim sva bila skupaj vseh osem let. To je bil Jože, z njim sva ušpičila marsikatero neumnost in občasno se še vidiva. Bi se pa težko ta trenutek spomnil kakšne te neumnosti, vem pa, da sem v drugem razredu dobil ukor. Sošolki, ki je sedela zraven mene sem spodmaknil stol in to je učiteljica videla ter me kaznovala. To so bile recimo take nedolžne šale."

Učitelja katerega predmeta iz osnovne šole se najraje spominjaš še danes?
"Zelo všeč mi je bilo pri glasbenem pouku, ker se ni bilo potrebno veliko učiti. Veliko muzike smo poslušali pa spomnim se, da se tam veliko risal razne kitare ipd."

Kateri je tvoj domači kraj?
"Idrija. Kakorkoli je ta kraj majhen in nekako zaprt med temi kotlinami ima super dušo. Kot otroci smo vsa poletja 'predihali' v bližnjem kopališču Bela. Še vedno uživam v tem kraju."

V kako številčni družini si odraščal in koga si se pri vzgoji bolj bal?
"Imam sestro, ki je kar nekaj let starejša od mene in je kmalu šla v Ljubljano študirat. Od nje sem najbrž pobral to, da me je okužila z muziko, ker ona jo je stalno poslušala. Bolj stroga pa je bila mama, oče je bil bolj umirjen, tak kot jaz. :)"


Kaj si želel postati kot npr. 10 letni deček?
"Ja, to se pa spomnim. V četrtek razredu smo morali pri likovnem pouku narisati, kaj bomo, ko bomo veliki. In jaz sem narisal planinca. Ne vem od kod mi to, poklic planinca. Moram reči, da danes nisem bil na nobeni višji planini kot mojih okoliških hribčkov. To je bila zelo zgrešena prognoza."