burak 1-fahriye evcen Odkrito.si

Razkrito: znan je spol otroka Buraka Özçivita.

kim porter-smrt Svet24.si

Smrt nekdanje spremljevalke razvpitega raperja

duhovno srce Petisvet.si

Od danes pričakujte nemogoče!

musulin 1 Svet24.si

Jutri naj bi množično iskali pogrešanega ...

Jamie Jungers Svet24.si

Ljubica Tigerja Woodsa povsem na dnu. Krivi njega,...

lasje, pričeska Najstnica.si

Ti izpadajo lasje?

kamikazete naslovna Njena.si

Duo Kamikazete: Uresničila se jima je največja ...

T.V.

Kamnik konec tedna v znamenju cvetja

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, arboretum Volčji Potok ter Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije s podporo Slovenske turistične organizacije in Občine Kamnik pripravlja prireditev »Igra rož«, ki bo potekala od 25. maja do 3. junija 2018 v Kamniku in v arboretumu Volčji Potok.

Gre za edinstveno prireditev v Sloveniji, ki povezuje med seboj naravno in kulturno dediščino. Srednjeveško mesto se bo namreč razcvetelo. Ekskluzivne cvetlične instalacije bodo vgrajene v srednjeveško arhitekturo mestnega središča in srednjeveški elementi (ki so del kulturne dediščine) bodo postali vaza za pisano in zeleno naravo (ki je del naravne dediščine). Za to bodo poskrbeli najboljši slovenski cvetličarji, saj bo prireditev štela kot državno prvenstvo v cvetličarstvu. Obiskovalci bodo lahko spoznali sodobne trende in videli visoko modo cvetličarstva.

Kamniško-Savinjske Alpe Kamniška Murka 1.jpg
Kamniška Murka

Po ocenah bo v te instalacije vgrajenih pol milijona cvetov in bo to tudi odlična promocija cvetličarskega poklica. Hkrati pa je celotni koncept prireditve odsev Kamnika kot turistične destinacije. Srednjeveško mesto Kamnik kot predstavnik kulturne dediščine je namreč obdano z bogato naravno dediščino, ki jo med drugim predstavljajo dolina Kamniške Bistrice, Velika planina in Arboretum Volčji Potok.
Niso pa pozabili na zanimivo spremljevalno dogajanje. V Arboretumu Volčji Potok bodo potekale delavnice, v Kamniku pa bo med drugim v okviru Veronikinega festivala pestro dogajanje za otroke, na voljo bo tudi ulična kuhinja z jedmi pripravljenimi iz in s cvetjem ter glasbo in tudi predstavitev čebelarstva.

manca špik.jpg
V soboto zvečer, 26.5., pa bo tudi glasbeni oder radia Veseljak. Nastopili bodo Saška Lendero, Manca Špik, Vražji muzikanti in Maja Oderlap.