natasa gorenc Odkrito.si

Nataša Gorenc v norišnici

Melanie Marden Svet24.si

VIDEO: Spregovorila »gola Melania«: grozijo ji s...

jasnovidnost Petisvet.si

Čutila sem, da se bo sinu zgodilo nekaj groznega

tomislav hlevnjak Svet24.si

V grozljivi nesreči umrl policist Tomislav: za ...

einsiedler1 Svet24.si

Ženske se nimamo rade, a za to niso krivi moški

Justin Bieber, Hailey Baldwin Najstnica.si

Justin Bieber končno potrdil poroko

franc sever Njena.si

Iz zakulisja: V areni se je nekaj zalomilo

T.V.

POLKAFEST je prestavljen na jesen

Plesno-glasbeni festival, predviden za to nedeljo, 13. maja 2018 v starem jedru mesta Celje, smo zaradi slabega vremena prestavili na mesec september.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje (ARSO) bo vreme prihajajočo nedeljo dogodkom na prostem nenaklonjeno, zato dogodek Polkafest prestavljamo na drugi datum. Polkafest bo v nedeljo 2. septembra 2018 v Celju.

Četudi so še možne vremenske spremembe, je odločitev o novem datumu Polkafesta sklepčna, saj se zavedamo, da je pred slabim vremenom popolna zaščita narodnih in slovenskih ljudskih oblačil nujna. Nenazadnje gre za kostum, ki ima visoko simbolično in finančno vrednost.

Neverjetni odzivi folklornikov

Želja po tem, da podremo svetovni rekord v plesanju polke, je vedno večja. Slovenci smo dokazali, da smo iz pravega testa, saj bi 13. maja v starem jedru mesta Celje - očitno stopili skupaj. Za potrebe podiranja Guinnessovega rekorda, morajo biti vključeni plesalci oblečeni v slovensko narodno ali ljudsko oblačilo, zato iskrena hvala za zaupanje kar 1178 prijavljenim plesalcem.

Rekord v največjem številu plesalcev polke na svetu bi podrli z lahkoto 

Novi datum Polkafesta ne bi mogel biti boljši, saj bomo poskrbeli za pozitivno energijo najmlajših še pred prvim šolskim dnem, tako boste družine konec poletnih počitnic zaključile v najboljšem možnem stilu. Z nami bodo najboljši slovenskimi glasbeniki domače glasbe in pestro celodnevno dogajanje za vse generacije, kjer ne bo dolgčas niti vaši babici ali dedku. 

Prvi slovenski Polkafest bo presežek v vseh pogledih! Za to bomo poskrbeli 2. septembra 2018 v starem jedru mesta Celje. 

Naj polka Polkafesta 

Do sobote 12. maja do 23.59 lahko še vedno oddate glas za Naj polko Polkafesta. Zmagovalna polka bo znana to nedeljo v dopoldanskem programu na Radiu Veseljak. To bo Naj polka, na katero bomo podirali svetovni rekord v največjem številu plesalcev polke na svetu, 2. septembra v Celju, kjer bodo z nami tudi ostali tekmovalci.

Vstopnice:

Tisti, ki vstopnice za Polkafest že imate, jih lahko izkoristite 2. septembra ali jih vrnete na prodajno mesto, kjer ste jih kupili. Vrnili vam bodo kupnino.

Vse ostale informacije o dogodku so vam na voljo na spletni strani www.polkafest.si.

Se vidimo in hvala za zaupanje!