serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Mary Elizabeth Winstead in Ewan McGregor Svet24.si

Hčerka takole raztrgala slavnega očeta

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni želela, da to pride na dan takoj!

brexit, eu, london Svet24.si

Vsesplošno razočaranje nad odločitvijo ...

Macaulay Culkin Svet24.si

Kaj se je res dogajalo med otroškim zvezdnikom in...

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

Metod Pevec 2 Njena.si

Žena slovenskega režiserja zbolela za rakom

j.u.

Alpski kvintet predstavlja novo pevko!

Alpski kvintet z novo pevko.

Alpski kvintet z novo pevko.

Medtem ko se vsi ukvarjajo z iskanjem nove pevke pri Avsenikih, so Alpski to naredili čisto po tiho.

Kot strela z jasnega se je priplazila novica, da z Alpskim kvintetom po dolgih letih naj ne bi več prepevala Anita Zore. Še preden smo uspeli preveriti ali so govorice sploh resnične, so nas presenetili s serijo novih fotografij na katerih že pozirajo z drugo pevko. Ja, res je. Anita Zore se je po dolgih letih uspešnega sodelovanja z Alpskim kvintetom odločila, da s priznanim ansamblom zaključuje skupno glasbeno pot. Brez zamer so se razšli in seveda hitro razmislili o menjavi, ki pa je bila kar precej na dlani.

Njihova nova pevka Maja Šturm Razboršek je namreč že večkrat priskočila na pomoč Alpskemu kvintetu, z njo so bili vedno zadovoljni, zato so priložnost najprej ponudili njej. Maja se je morala sicer odločiti ali ostati v ansamblu Karavanke, s katerim je tudi prevandrala že dobršen del sveta ali se podati na novo pot z ansamblom, ki mu po stažu in kvaliteti še vedno skoraj ni para. No, odločitev je več kot očitno padla.

Kdo je Maja Šturm Razboršek?

bf0edc35a4288580337507b06e26b295.jpeg

Maja je odlična pevka, ki smo jo dolga leta občudovali v Ansamblu Karavanke in zasedbi The moonlighting orchestra, pa tudi v drugih priložnostnih sestavih. Po rodu je Gorenjka, ljubezen pa jo je pripeljala v Laško, od koder prihaja njen mož, Primož Razboršek (klarinetist Kvinteta Dori), z njim ima tudi dva otroka, sina Urha in hčerkico Ivo. Tako smo dobili torej dvojno navezo, saj Primož igra v ansamblu s sinom vodje Alpskega Kvinteta, Boštjanom Perom, sam Janez Per pa je Majo in Primoža celo poročil. Ob dveh malih navihancih, petju v tako prestižnem ansamblu in učiteljskem poklicu Maja najbrž še dolgo ne bo poznala besede »dolgčas«, zato ji želimo veliko zdravja, dobrega počutja in uro, ki bo minute obračala nekoliko bolj počasi.