Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

s.g.

Glasbeni svet žaluje, poslovil se je Franc Ankerst

FRANC ANKERST ob domačem Martinu Krpanu.

FRANC ANKERST ob domačem Martinu Krpanu.

Pravkar smo zvedeli novico, da je za vedno zatisnil oči legendarni glasbenik in ploden pisec besedil za domače ansamble, g. Franc Ankerst.​

Rodil se je 4. junija 1935 pri Sveti Ani nad Tržičem. Njegovi resnejši glasbeni začetki segajo v leto 1964, ko je  soustanovil Ansambel Gorenjci. Šlo je za kvintetovsko zasedbo, nastalo, kot se za gorenjski ansambel spodobi, po vzoru ansambla bratov Avsenik. V ansamblu je igral kitaro, prepeval, komponiral melodije in tkal verze besedil, ki jih je odlikovala lepa stara slovenščina.

9ca08393a57a60ecddf337a60fc250aa.jpeg

Franc Ankerst je igral kitaro in prepeval z ansamblom Gorenjci.

F​ranc Ankerst je vse življenje ustvarjal: glasbo, poezijo, pisal je uganke in tudi rezbaril. ​ 
​Znane so njegove uganke, ki so običajno nastajale v zgodnjem jutru. Izdal je več knjig; uganke je zbral v zbirki »Kaj je to?« in »1000 in 1 uganka«, leta 1996 je izdal pesniško zbirko »Šopek kovanih rim«, štiri leta kasneje »Rime življenja« in leta 2007 »Zrelo klasje«. Pred kratkim je izdal še pesniško zbirko »Soneti – kres resnic«. Vsa ta umetniška dela ni spregledala niti Občina Radovljica, ki je g. Ankersta nagradila s plaketo Antona Tomaža Linharta.  Franc je živel z ženo Angelco v Lescah, kjer vas pred njegovim domom pozdravi dva metra visoki kip Martina Krpana.
​Bil je eden izmed soustanovnih članov Pesnikov slovenske domače glasbe, kjer se je boril za pravice avtorjev in nenehno težil h kvaliteti pisanja besedil. Večkrat na festivalih narodno-zabavne glasbe nagrajeni avtor je v zakladnico domače glasbe prispeval več kot 500 avtorskih del.
Za njegov bogat prispevek v zakladnico slovenske domače glasbe se mu iskreno zahvaljujemo in vsem njegovim izrekamo iskreno sožalje.
V Bohin'  'ma dež ta mvade v izvedbi Ansambla Storžič je le ena njegovih številnih uspešnic: