serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

cernic Svet24.si

V spomin na Roka, ki bi danes dopolnil 22 let

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni želela, da to pride na dan takoj!

brexit, eu, london Svet24.si

Vsesplošno razočaranje nad odločitvijo ...

Macaulay Culkin Svet24.si

Kaj se je res dogajalo med otroškim zvezdnikom in...

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

Metod Pevec 2 Njena.si

Žena slovenskega režiserja zbolela za rakom

j.u.

Festival Vurberk 2018: razpis in novosti!

Vižarji, prejemniki zlatega zmaja

Vižarji, prejemniki zlatega zmaja

Pred nami je že 27. festival Vurberk, ki bo v petek, 22. junija 2018 na grajskem dvorišču v Vurberku.

Turistično društvo Vurberk v sodelovanju z Občino Duplek, Media 24 – radio in televizija Veseljak, revijo Muzika, spletnim portalom Narodnjak in glasbeno agencijo Geržina Videoton Maribor, razpisuje javni natečaj za sodelovanje na 27. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem VURBERK 2018.

RAZPIS:

Na festivalu lahko sodelujejo ansambli iz Slovenije in zamejstva, ki gojijo to glasbeno zvrst in imajo sestav, kot je naveden v naslovu razpisa ter so njegovi člani starejši od 15 let. Vsak ansambel oz. avtor lahko na razpisu sodeluje z več skladbami, ki ne smejo biti daljše od 3,50 minut, na festivalu pa vsak ansambel nastopi z dvema skladbama, z eno skladbo, ki še ni bila javno predvajana ali posneta  in z neobjavljenim besedilom.

Druga skladba pa je iz zakladnice skladb ansambla Lojzeta Slaka, na razpis pa mora ansambel poslati dve skladbi in organizator izbere skladbo, katero bo ansambel izvajal. Skladbo, ki bo v tekmovalnem delu je treba poslati kot demo posnetek (CD) ali pa že dokončan posnetek in priložiti besedilo z navedbo avtorja.

Prvič letos bodo druge skladbe tekmovalnih ansamblov, skladbe iz zakladnice ansambla Lojzeta Slaka.

Za prijavljene ansamble bo 13. maja 2018 organiziran javni izbor v Podnanosu. Izvedbo  bo ocenjevala posebna strokovna komisija, ki bo odločila ali ansambel izpolnjuje pogoje za nastop na festivalu. 

Organizator festivala ima pravico, da na festivalu nastopi tudi ansambel brez nastopa na javnem  izboru. Izbrani ansambli s sprejetimi skladbami ne morejo odpovedati sodelovanja!

S sodelovanjem na razpisu ansambli in avtorji soglašajo, da se njihova dela snemajo za radijski in televizijski program, predvajajo in izdajo na nosilcih zvoka ali slike oz. da sodelujejo na festivalu v skladu s pravili festivala. Izvedbo, skladbe in besedila bodo na festivalu ocenjevale strokovne komisije, ki jih imenuje organizator, komisija glasbenih urednikov slovenskih radijskih postaj in občinstvo.

NAGRADNI SKLAD:

Na 27. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije "VURBERK 2018" bodo podeljene:

NAGRADE KOMISIJ: 

- za izvedbo (ansamblu): plaketa Lojzeta SLAKA  

- za najboljšo večglasno vokalno izvedbo (ansamblu): plaketa Jožeta ŠIFRARJA                        

- za besedilo (avtorju):   1. denarna in plaketa, 2. plaketa in 3. plaketa

- za najboljšo skladbo (avtorjem in ansamblu) po izboru radijskih postaj Slovenije: denarna in plaketa 

NAGRADA OBČINSTVA (ansamblu):

- plaketa  GLAVNE NAGRADE FESTIVALA: 1. nagrada: ZLATI ZMAJ + snemanje video posnetka 2. nagrada: SREBRNI ZMAJ 3. nagrada: BRONASTI ZMAJ

PRIJAVA NA VURBERK 2018

Ansambli, ki želijo sodelovati na festivalu se morajo pisno prijaviti najkasneje do ponedeljka, 26. februarja 2018 na naslov: Turistično društvo Vurberk, Vurberk 85, 2241 Sp. Duplek, s pripisom"za festival".  

Dodatne informacije so vam na voljo pri agenciji GERŽINA VIDEOTON Maribor, e-mail: gerzina.videoton@gmail.com  (tel.: 041/616-603). K prijavi je potrebno priložiti izpolnjen obrazec z vsemi zahtevanimi podatki (ime in priimek, naslov, telefonska številka) ter podpisom vodje ansambla. 

O izbiri bodo prijavljeni ansambli pisno obveščeni.