bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

S.G.

Danes praznujejo...

Na današnji dan se je rodil Anton Iskra, Janez Hostnik,..

Na današnji dan, 12. januarja leta se je 1955 rodil komponist in harmonikarski virtuoz ANTON (TONI) ISKRA. Je eden naših stilsko bolj prepoznavnih harmonikarjev domače glasbe. Je član Hišnega ansambla Avsenik in prihaja iz Begunj na Gorenjskem - nedaleč stran od Avsenikove domačije. Tako je bil skozi vse življenje vpet v ritme Avsenikove glasbe, ki pa se jim ni prepustil popolnoma. Tudi v njem so vrele avtorske skladbe, ki jih je oživel s svojim ansamblom.
V preteklosti je igral v Ansamblu Alpski odmev (Alpenecho), Ansamblu Rž, Ansamblu Tonija Savnika v začetku devetdesetih let pa je ustanovil svoj instrumentalni trio s pevko.
41982c1669228249dfeb81960872f79b.jpegbddccaf851f9aedb52e166f6d3bd0fc2.jpeg
Ansambel Rž s Tonijem Iskro in Alpski odmev s Tonijem Iskro.
Njegov Trio Tonija Iskre je nastal pravzaprav iz ansambla Tonija Savnika. Ansambel je dosegel največje uspehe, ko se je ekipi pridružila pevka Marijana Mlinar, ki še danes zelo visoko kotira med pevkami slovenske domače glasbe. Pri založbi Sraka iz Novega mesta sta izšla dva projekta. Enega je naslovil Nagajiva harmonika, drugega pa Cvetoče lipe.
Ko se je tedanji harmonikar Alojz Dolinar prestopil od Hišnega ansambla Avsenik k ansamblu Gašperji, je Toni Iskra v Hišnem ansamblu zasedel njegovo mesto, ki ga opravičuje še danes. Njegove največje glasbene uspešnice so: Na potep, Moji plavolaski, Med mlinskimi kamni, Nagajiva harmonika, S harmoniko v Begunje, Sloveniji, Pod Karavankami, Najsrečnejši dan in druge...

Danes praznuje tudi JANEZ HOSTNIK, basist, pevec in po višini najvišji član ansambla Storžič.
5c967fe21087b7f38d807ea4cef39e35.jpeg
Četudi se je Ansambel Storžič v preteklosti s skladbo "V Bohin' 'ma d'ž ta mvade" trajno zapisal v zakladnico domače glasbe, so na lanskem festivalu Slovenska polka in valček 2017 ponovno opozorili nase. Tokrat so zmagali s polko Nagajivi čas. Fantje so skozi vsa glasbena leta utrdili svoj glasbeni stil in lastno identiteto, ki jih stilsko uspešno oddaljuje od vseh ostalih ansamblov domače glasbe.
Naš današnji slavljenec je po poklicu profesor petja, sicer pa igra kitaro, bas kitaro in bariton. V prostem času se rad preda pohodništvu ali kolesarjenju. Poleg narodno-zabavne glasbe pa je privrženec klasike in starega dobrega rock-a.
Slavljencema želimo vse najboljše, Veseljaki!