špela grošelj Odkrito.si

Avtomobilske nezgode znanih Slovencev

natalija gros miha perat Svet24.si

Z vsakim dnem sta vse boljša prijatelja

Salome Svet24.si

Zvezdnica obžaluje, da se je odločila za ...

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

zvezdana mlakar3 Njena.si

Zvezdana Mlakar o pokojnemu igralcu

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

s.g.

Na današnji dan...

... praznuje Simon Cerar, spominjamo pa se tudi legendarne Danice Filiplič.

​Danes rojstni dan praznuje ​SIMON CERAR, komponist, harmonikar in vodja ansambla Sicer​, doma​ iz Preserij pri Radomljah. Šlo je za kvintetovsko zasedbo z mešanim pevskim sestavom po vzoru ansambla bratov Avsenik. Četudi ansambel danes ne deluje več, Simon svojo glasbeno pot nadaljuje kot mentor harmonike v zasebni glasbeni šoli. Je mentor z več kot 20. letnim​​i izkušnjami, zadnjih nekaj let pa je poučevanje ​harmonike​postala njegova ​stalna ​služba. Je eden redkih mentorjev diatonične harmonike, ki na svoje učence prenaša tudi znanje glasbene teorije, kar jim bo v prihodnosti zelo koristilo. Notografiral je številne glasbene uspešnice največjih imen domače glasbe,

S​lavljencu voščimo vse najboljše, Veseljaki!​

 :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

​Prav tako bi na današnji dan praznovala svoj 93​.​ rojstni dan legendarna pevka ​DANICA FILIPLIČ.

5a22ab5b189231d3e7eb55d89d964010.jpeg

Rodila se je 11. januarja 1925. S pevcem Francem Korenom sta tvorila nepozaben pevski duet. Pevsko znanje sta nabirala pri prof. Bettetu. Danica in Franc sta bila prvi pevski duet Radia Ljubljana, nastopala sta sama in v družbi harmonikarja Avgusta Stanka. Leta 1953 so se njune glasbene poti združile še z Avseniki​. Ko se je od Avsenikov poslovila, je za kratek čas sodelovala tudi z Zadovoljnimi Kranjci​ in ansamblom Borisa Franka. Danico ​je najbolj zaznamovalo skoraj dve desetletno sodelovanje s Slovenskimi muzikanti.

​Danica Filiplič zagotovo sodi med pionirje in hkrati najbolj odmevna imena domače glasbe. ​Nepričakovano se je poslovila ​​19.10.1995​ v domu ostarelih v Preddvoru, kjer je bivala zadnja leta. Pokopana je v Idriji.