781-4-luka zlatko zahovic dw Odkrito.si

Zlatko Zahović bo kmalu pestoval!

iss sojuz preiskava Svet24.si

Osem ur sta "vbadala in sekala" po vesoljski ...

angel Petisvet.si

Smetnjak, ki ga prinesejo angeli

Andrej Fištravec Svet24.si

Kam po izgubljenih županskih volitvah?

lažna harry in meghan 3 Svet24.si

Po Londonu Meghan in Harry osvojila še Berlin

Tadej Pišek (Rok Slak), Lara Komar (Irena Slak) in Domen Valič (Marko Sotlar) Njena.si

Uradno: Snemanje 4. sezone Reke ljubezni je v ...

nik triler 2 Njena.si

Druga plat zgodbe: Nik do finala z domiselno ...

T.V.

Nuša Derenda 20 nastopov za 20 let

Foto: Dejan Nikolić

Leto 2018 bo izjemno čarobno in vsekakor posebno za Nušo Derenda, ki obeležuje 20 obletnico samostojne glasbene poti. V tam namen energična vokalistka pripravlja velik glasbeni podvig, kar 20 koncertov za 20 let.

Vse se bo začelo v njenem ljubem kraju,  kjer bo v Posavskem muzeju Brežice 26. januarja odprtje velike razstave Nuše Derenda. Tam bodo na 60 kvadratih na ogled vidnejše obleke priljubljene pevke, ki so zaznamovale njeno glasbeno pot in njene največje dosežke, med katerimi je tudi Eurosong. Prav tako pa bodo v drugem prostoru gradu na ogled Nušini osebni predmeti in slike, zato ne gre za zamuditi te razstave. »V Viteški dvorani gradu sem se tudi poročila s Frenkom«, je zaupala Nuša, ki se odprtja razstave zelo veseli. Dan kasneje pa bo tam tudi koncert, in sicer 27. in januarja. 17. marca bodo na račun prišli vsi ljubitelji posebnih koncertov, saj pripravlja Nuša nekaj malo drugačnega v Galussovi dvorani Cankarjevega doma skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Nuša Derenda je tudi presenetila z novo pesmijo Naj mi dež napolni dlan, ki govori o trnovi poti. »Vse ni tako bleščeče, kot ljudje vidijo. Na odru in v javnosti se vedno smejimo, smo dobre volje, ljudje mislijo, da nam je vedno samo lepo in da mi nimamo problemov, v ozadju pa imamo kdaj pa kdaj vse prej kot dobre trenutke, veliko je padcev in emocionalnih borb, smo utrujeni, izčrpani, neprespani. Pot je zagotovo večkrat zelo težka in kot pesem dobro opisuje 'trnova'«, je o svoji novi pesmi povedala Nuša. Tokrat je pesem sodelovanje s talentiranim Majem Vlašičem, sinom Matjaža Vlašiča, s katerim je Nuša pogosto sodelovala v svoji karieri, tekst je tokrat prispevala Tina Muc, aranžma pa Miha Gorše.

Priljubljeni pevki se je izpolnila tudi dolgoletna želja. Izšla je njena kolekcija nakita za ženske in moške. Vladimira Fink Pavlin in njen sin David Fink sta po Nušini viziji oblikovala imenitne ženske in moške zapestnice, ki že krasijo zapestja številnih znanih obrazov. in so nad njimi navdušeni.