mojca horvat Odkrito.si

Mojca Horvat si je podarila novo jadrnico!

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan Markle ne more več skriti trebuščka

Ženska Petisvet.si

Umreti mora ženska, ki je nosila vsa ta bremena

prometna nesreča, čevelj Svet24.si

V Izoli na prehodu za pešce zbil 13-letnico

Inja Zalta - No Help 1 Svet24.si

Inja Zalta očarala znano romunsko pevko Inno

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande končno razveselila oboževalce

kmetija3-22cm Njena.si

Luksuz na kmetiji zgolj past za tekmovalce?

s.g.

Danes praznuje 70 let harmonikar, Janez Goršič!

Na današnji dan pred 70 leti se je v Ljubljani rodil JANEZ GORŠIČ, harmonikar, komponist in dolgoletni član Dobrih znancev. Janez je diplomiral je na fakulteti za strojništvo, pred upokojitvijo pa je bil zaposlen kot inženir v Ljubljanskem Leku. Z glasbo se je začel ukvarjat ljubiteljsko že v rani mladosti. Glasbeno šolo je obiskoval v Ljubljani Moste-Polje na Kodeljevem, kjer ga je dve leti poučeval tudi priznani radijski in orkestralni harmonikar Jože Kampič. Leta 1967 se je kot študent priključil Akademski folklorni skupini France Marolt, s katero je v sedmih letih obredel kar nekaj sveta. Sledilo je prvo vabilo v narodno-zabavne vode. Igral je v ansamblu Rudija Bardorferja, Veselih planšarjih pod vodstvom Frančka Povšeta, nadaljnjih 15  let je preživel z Dobrimi znanci, od leta 1990 pa ustanovil studijski ansambel Janeza Goršiča, ki je sprva tudi nastopal na javnih prireditvah.

ea7651f4f9d9e381298f7dabbc46d159.jpeg

Janez Goršič z Dobrimi znanci.

Od leta 1998 je po smrti legendarnega Vitala Ahačiča postal njegova dobra zamenjava v Ribniškem oktetu. Svoje bogato glasbeno znanje še vedno prenaša na mlajše generacije in piše številne glasbene priredbe slovenskih narodnih pesmi, ki jih v studiu Zlati zvoki snemata s pevcem Jožetom Černetom - tudi dolgoletnim članom Koroškega akademskega okteta, sicer pa je bil ravno Jože zadnji pevec, ki ga je spremljal pionir harmonike, Avgust Stanko. Janez in Jože se lahko pohvalita, da sta nedavno posnela natanko 100 narodnih pesmih, ki sta jih uradno posnela na treh zgoščenkah. Šušlja se, da Janez pripravlja novo narodno-zabavno zgoščenko v kvintetovski zasedbi, ki se je Veseljaki zelo veselimo.

Jubilantu želimo obilo dobrega zdravja ter mu nazdravljamo še na mnoga leta!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Prav tako danes praznuje najstarejši član ansambla Vihar, TOMAŽ PREVORČIČ. 

ba16660025379236744be23d25968091.jpeg

Tomaž Prevorčič, vodja Absambla Vihar.

Rodil se je na današnji dan, leta 1980.  V ansamblu Vihar igra harmoniko, poje, preostali člani pa so mu zaupali tudi vodenje skupine. Četudi je po poklicu prodajalec, se rad poheca da v fotokopirnici, kjer je zaposlen, kopira diplomske in seminarske naloge - no, pa tudi denar vam bo skopiral, da vam ga nikoli ne zmanjka. Tomaž se je harmoniko učil pri Branetu Klavžarju, s katerim še vedno prijateljuje in največ viž za ansambel Vihar Brane ustvari prav med njunim skupnim druženjem. Za ansambel Vihar pa seveda veliko ustvarja tudi Romana Cafuta, ki je "pevska mama" njihove Klare.

Tomažu privoščimo vse najboljše in mu želimo lepo praznovanje.