mojca horvat Odkrito.si

Mojca Horvat si je podarila novo jadrnico!

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan Markle ne more več skriti trebuščka

Ženska Petisvet.si

Umreti mora ženska, ki je nosila vsa ta bremena

prometna nesreča, čevelj Svet24.si

V Izoli na prehodu za pešce zbil 13-letnico

Inja Zalta - No Help 1 Svet24.si

Inja Zalta očarala znano romunsko pevko Inno

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande končno razveselila oboževalce

kmetija3-22cm Njena.si

Luksuz na kmetiji zgolj past za tekmovalce?

j.u.

Dobrodelni koncert za Tinkaro Polanc

Robi Polanc (Član Okroglih muzikantov): "Tinkara je krasna in pridna dojenčica, ki nam je življenje obrnila na glavo."

Družina Polanc s prijatelji prireja v četrtek, 9.11.2017 v dvorani Tri lilije Laško, ob 19:30 uri dobrodelni koncert za Tinkaro Polanc. Zbrana sredstva na koncertu so namenjena v celoti izključno Tinkari Polanc v dobrodelni namen za zdravljenje bolezni, ki ji je bila prirojena ob rojstvu.

Tinkara Polanc se je rodila 22. maja 2017 z redko genetsko boleznijo, ki se imenuje Apertov sindrom. Apertov sindrom se pojavlja pri enem od 50.000 do 100.000 rojenih otrok in povzroča spremembev razvojukosti lobanje in obraza, saj se lobanjske kosti začnejo prehitro zaraščati.

Otroci, ki se rodijo z Apertovim sindromom, imajo zato spremenjeno obliko glave. Poleg tega, da je prizadet razvoj lobanjskih in obraznih kosti, lahko pride tudi do razcepa trdega in mehkega neba, zajčje ustnice ter do zraščanja prstov na rokah in nogah

Zdravljenje je operativno. Taki otroci morajo biti v obdobju razvoja večkrat operirani. V prvi fazi, da imajo možgani dovolj prostora za rast in razvoj ter v drugi fazi da dosežejo čim bolj normalen izgled. Tinkaro je Apertov sindrom prizadel na več področjih. Tinkara ima nepravilno rast lobanje in obraznih kosti, razcep trdega in mehkega neba ter zaraščene prstke na rokah in nogah. Zaradi tega Tinkaro v prihodnosti čaka veliko operacij. Najtežje operacije - operacije lobanje in obraznih kosti, ki jo čakajo v tujini in sicer v Franciji. Sprva bo Tinkara operirana v Lyonu, kjer ji bodo operirali zadnji del lobanje, kasneje pa v Parizu, kjer ji bodo operirali sprednji del lobanje in obrazne kosti.

Vsaka takšna operacija v tujini pomeni en mesec bivanja v tujini. To pa prinaša velike stroške. Čez nekaj let pa nam bo ogromen strošek povzročila še lepotna operacija.

Na koncertu bodo nastopili in so se v celoti odpovedali honorarju mnogi znani glasbeniki: Ansambel Modrijani, Nuša Derenda, Gadi, Okrogli muzikantje, Kvintet Dori, M.J.A.V., Unikat, Akordi in drugi. Koncert bo povezovala Janja Ulaga.

V kolikor ste pripravljeni donirati sredstva, jih lahko nakažete na osebni račun: Tinkara Polanc, Cesta v Debro 10, 3270 Laško,
TRR: SI56 0510 0704 7198 480.
ali
Društvo Vesele nogice, Celjska cesta 43, 3270 Laško,
TRR: SI56 0510 0801 5403 204, ZADEVA: za Tinkaro Polanc

Vstopnice lahko kupite na TIC Laško in v baru Play off, po ceni 12 € in na dan koncerta na prodajnem mestu dvorane Tri lilije za ceno 15€.

Vsi, ki bi radi Tinkari pomagali še dodatno, bo v času koncerta postavljena škatla za donacije.

Kot donator pa boste vstopnice prejelibrezplačno.

Za vse donacije, ki jih bo Tinkara prejela se vam že vnaprej zahvaljujeta Robi Polanc in Andreja Dermota.