mojca horvat Odkrito.si

Mojca Horvat si je podarila novo jadrnico!

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan Markle ne more več skriti trebuščka

Ženska Petisvet.si

Umreti mora ženska, ki je nosila vsa ta bremena

prometna nesreča, čevelj Svet24.si

V Izoli na prehodu za pešce zbil 13-letnico

Inja Zalta - No Help 1 Svet24.si

Inja Zalta očarala znano romunsko pevko Inno

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande končno razveselila oboževalce

kmetija3-22cm Njena.si

Luksuz na kmetiji zgolj past za tekmovalce?

j.u.

Na harmonikarjevi domačiji je zagorelo, glasbeniki priskočili na pomoč

Ta petek zvečer bo koncert za pomoč glasbeniku Franciju Zemetu, pri katerem je septembra požar uničil poslopje in vse kar je bilo v njem.

Ta petek, 20. oktobra ob 19.00 bo v telovadnici osnovne šole v Vojniku dobrodelni koncert, ki ga prirejata Župnijska Karitas in Krajevna organizacija Rdečega križa Vojnik. Zbrani denar bo na pobudo glasbenih prijateljev namenjen Franciju Zemetu in njegovi družini, ki jo je 12. septembra letos prizadel požar. Ogenj je tisto noč, nekaj pred drugo uro zjutraj, uničil nadstrešek nad manjšim skednjem, pod katerim so bili osebno vozilo, traktor in tri kosilnice, ki so zdaj popolnoma uničeni; zagorelo je zaradi kratkega stika na električni napeljavi.

Ker gre za domačijo znane glasbene družine Zeme, ki je utrpela precejšnjo materialno škodo, so se glasbeniki odločili, da jim v stiski pomagajo.

Pomagali bodo s koncertom, na katerem bodo nastopili Moški pevski zbor KUD France Prešeren Vojnik, Ansambel Vihar, čarodej Andrej, Arclinski fantje, Gojko Jevšenak, Ansambel Svetlin, Lucija in Miha Lenarčič, Robert Gotar, Ansambel Jureta Zajca, Ansambel bratov Poljanšek in Ansambel Zeme. Prireditev bo povezovala Andreja Petrovič.

Francija Zemeta, ki je z ansamblom nekoč razveseljeval staro in mlado, je življenjska pot z rodnih Teharij k Plajhnerjevim na Tomaž nad Vojnikom vodila zaradi ljubezeni. Z ženo Faniko sta si tam ustvarila prijeten dom, v zakonu sta se jima rodila sinova Bojan in Andrej, prav tako glasbenika. Zato ne preseneča, da so glasbeniki strnili vrste in bodo družini poskušali pomagati s koncertom, na katerem bodo zbirali prostovoljne prispevke. Z njimi se bodo lotili obnove.