janko šopar tednik Odkrito.si

Janko Šopar odkrito o voditeljici Tednika, ki ...

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 22. marca

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

vrtilki, vrt, črunču, bralec slavko, kraja kokoši Svet24.si

Sredi Ljubljane so Slavku ukradli kure

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

indira2 Njena.si

Kje je Indira? Njena osebnost je neprepoznavna …

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

j.u.

Na harmonikarjevi domačiji je zagorelo, glasbeniki priskočili na pomoč

Ta petek zvečer bo koncert za pomoč glasbeniku Franciju Zemetu, pri katerem je septembra požar uničil poslopje in vse kar je bilo v njem.

Ta petek, 20. oktobra ob 19.00 bo v telovadnici osnovne šole v Vojniku dobrodelni koncert, ki ga prirejata Župnijska Karitas in Krajevna organizacija Rdečega križa Vojnik. Zbrani denar bo na pobudo glasbenih prijateljev namenjen Franciju Zemetu in njegovi družini, ki jo je 12. septembra letos prizadel požar. Ogenj je tisto noč, nekaj pred drugo uro zjutraj, uničil nadstrešek nad manjšim skednjem, pod katerim so bili osebno vozilo, traktor in tri kosilnice, ki so zdaj popolnoma uničeni; zagorelo je zaradi kratkega stika na električni napeljavi.

Ker gre za domačijo znane glasbene družine Zeme, ki je utrpela precejšnjo materialno škodo, so se glasbeniki odločili, da jim v stiski pomagajo.

Pomagali bodo s koncertom, na katerem bodo nastopili Moški pevski zbor KUD France Prešeren Vojnik, Ansambel Vihar, čarodej Andrej, Arclinski fantje, Gojko Jevšenak, Ansambel Svetlin, Lucija in Miha Lenarčič, Robert Gotar, Ansambel Jureta Zajca, Ansambel bratov Poljanšek in Ansambel Zeme. Prireditev bo povezovala Andreja Petrovič.

Francija Zemeta, ki je z ansamblom nekoč razveseljeval staro in mlado, je življenjska pot z rodnih Teharij k Plajhnerjevim na Tomaž nad Vojnikom vodila zaradi ljubezeni. Z ženo Faniko sta si tam ustvarila prijeten dom, v zakonu sta se jima rodila sinova Bojan in Andrej, prav tako glasbenika. Zato ne preseneča, da so glasbeniki strnili vrste in bodo družini poskušali pomagati s koncertom, na katerem bodo zbirali prostovoljne prispevke. Z njimi se bodo lotili obnove.