tatjana mihelj Odkrito.si

Obraz Planet TV žaluje

som Svet24.si

Orjaški ulov iz Ormoškega jezera

Roke bog Petisvet

Žal mi je, čas je, da greš

Kolinda Grabar Kitarovič_rusija 2018 Svet24.si

"Smo najbolj revni v EU!" je spomnil politike, ki ...

nuby lončki odpoklic Svet24.si

Pozor! Ste kupili ta lonček? Nemudoma ga vrnite!

4 - Nika Zorjan Najstnica.si

Nika Zorjan uživa v poletju

meghan markle Njena.si

Meghan Markle na robu solz

j.u.

Na harmonikarjevi domačiji je zagorelo, glasbeniki priskočili na pomoč

Ta petek zvečer bo koncert za pomoč glasbeniku Franciju Zemetu, pri katerem je septembra požar uničil poslopje in vse kar je bilo v njem.

Ta petek, 20. oktobra ob 19.00 bo v telovadnici osnovne šole v Vojniku dobrodelni koncert, ki ga prirejata Župnijska Karitas in Krajevna organizacija Rdečega križa Vojnik. Zbrani denar bo na pobudo glasbenih prijateljev namenjen Franciju Zemetu in njegovi družini, ki jo je 12. septembra letos prizadel požar. Ogenj je tisto noč, nekaj pred drugo uro zjutraj, uničil nadstrešek nad manjšim skednjem, pod katerim so bili osebno vozilo, traktor in tri kosilnice, ki so zdaj popolnoma uničeni; zagorelo je zaradi kratkega stika na električni napeljavi.

Ker gre za domačijo znane glasbene družine Zeme, ki je utrpela precejšnjo materialno škodo, so se glasbeniki odločili, da jim v stiski pomagajo.

Pomagali bodo s koncertom, na katerem bodo nastopili Moški pevski zbor KUD France Prešeren Vojnik, Ansambel Vihar, čarodej Andrej, Arclinski fantje, Gojko Jevšenak, Ansambel Svetlin, Lucija in Miha Lenarčič, Robert Gotar, Ansambel Jureta Zajca, Ansambel bratov Poljanšek in Ansambel Zeme. Prireditev bo povezovala Andreja Petrovič.

Francija Zemeta, ki je z ansamblom nekoč razveseljeval staro in mlado, je življenjska pot z rodnih Teharij k Plajhnerjevim na Tomaž nad Vojnikom vodila zaradi ljubezeni. Z ženo Faniko sta si tam ustvarila prijeten dom, v zakonu sta se jima rodila sinova Bojan in Andrej, prav tako glasbenika. Zato ne preseneča, da so glasbeniki strnili vrste in bodo družini poskušali pomagati s koncertom, na katerem bodo zbirali prostovoljne prispevke. Z njimi se bodo lotili obnove.