tatjana mihelj Odkrito.si

Obraz Planet TV žaluje

som Svet24.si

Orjaški ulov iz Ormoškega jezera

Roke bog Petisvet

Žal mi je, čas je, da greš

Kolinda Grabar Kitarovič_rusija 2018 Svet24.si

"Smo najbolj revni v EU!" je spomnil politike, ki ...

nuby lončki odpoklic Svet24.si

Pozor! Ste kupili ta lonček? Nemudoma ga vrnite!

4 - Nika Zorjan Najstnica.si

Nika Zorjan uživa v poletju

meghan markle Njena.si

Meghan Markle na robu solz

s.g./j.u.

Vse najboljše Aljoša Jurkošek in Simon Golobič!

Na današnji dan leta 1989 se je rodil Aljoša Jurkošek doma iz Štor. Akademsko izobražen glasbenik, trobentar je član Ognjenih muzikantov. Svojo glasbeno znanje je nabiral na Glasbeni šoli Šentjur, ga stopnjeval na glasbeni gimnaziji v Celju, z diplomo pa ga je okronal na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Grazu. Je član več orkestralnih zasedb, tako pihalnih kot tudi simfoničnih. Do nedavnega je bil tudi mentor na Glasbeni šoli Avsenik. Pred letom dni je postal očka. Sandra Feketija, sicer tudi znana članica Perpetuum Jazzile mu je povila sinka. Zanj je, s pomočjo besedilopisca Damjana Pasariča, ustvaril valček "Čudež življenja", ki ga je oživel s pomočjo svojih glasbenih prijateljev, Ognjenih muzikantov.

Dragemu slavljencu voščimo vse najboljše, Veseljaki!

Na današnji dan leta 1981 se je rodil tudi sodelavec glasbenega uredništva Radia in Televizije Veseljak, Simon Golobič doma iz Semiča.

7c52f47e734516e6cf657ca76c96e140.jpeg

Nekdanji harmonikar v ansamblu Vasovalci  že od srednješolskih let zbira plošče slovenske narodno-zabavne glasbe starejšega datuma. Te skladbe tudi digitalizira in z njimi vsakodnevno bogati bazo najbolj slovenskega radia, Radia Veseljak. Kasneje so se tej zbirki pridružile tudi kasete, zgoščenke, fotografije, instrumenti, notni zapisi, narodne noše in drugi zanimivi kosi povezani z izvajalci tovrstne glasbe. V svoji zbirki ima okoli pol milijona kosov in okoli 3500 ur posnetkov pogovorov z različnimi glasbeniki. Njegova velika želja je odpreti muzej slovenske narodno-zabavne glasbe, kar se bo predvidoma zgodilo v Mengšu.

Simonu sodelavci želijo vse najboljše, v želji, da z njimi še dolgo deli svoje dragoceno znanje.