erika2 Odkrito.si

Slovenski športnici Srb ukradel srce

tek Svet24.si

Denar ni pogoj ne za srečo ne za blaginjo

bukovec1 Svet24.si

Novo življenje Brigite Bukovec: "Če ne bi šli, ...

zima, mraz, jutro Svet24.si

Zelo mrzlo bo: to vam svetuje zdravnica družinske...

kylie jenner 23 Najstnica.si

Takšno moč ima Kylie Jenner

nusa lesar Njena.si

Nuša Lesar o Urošu Slako povedala to

benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Njena.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

j.u./s.g.

V poklon in spomin Francu Fleretu!

Franc Flere

Franc Flere

V sredo 13. septembra ob 10.15 vabimo k poslušanju Radia Veseljak, ko bomo za vas obujali spomine na preminulega Franca Flereta in njegov ansambel.

Pogreb bo v sredo ob 16.00 na pokopališču na Krtini pri Moravčah. Žara bo od torka, 12.9. od 10. ure dalje v tamkajšnji mrliški vežici.

V soboto, 9. septembra je v 73. letu starosti preminil Franc Flere, ljudski godec, harmonikar, komponist in dolgoletni vodja ansambla Franca Flereta. Zadnje leto svojega življenja je preživljal v domu upokojencev v Šmarjeti, kjer so ga radi obiskali tudi Veseljaki.  Franc Flere je svojo glasbeno pot začel leta 1963, ko je kot harmonikar nastopil v radijski oddaji "Nove melodije - novi ansambli".

Franc Flere je bil oče treh hčera in dedek sedmim vnukom/vnukinjam. Dve hčeri sta se celo omožili z glasbeniki. Irena se je poročila s Tomažem Svetlinom (basist, Ans. Svetlin), Marjetka z Jožetom Skubicem (pevec, Ans. Slapovi), Barbara pa se ni odločila za glasbenika, ampak si je družino ustvarila z možem Janijem. 

Le kdo ne pozna nepozabnih hitov, kot so; Ljubezen mamina, S harmoniko na vas sem hodil, Pesem je pri nas doma, Proti vasi, Godec v nebesih, Tam daleč za gorami, Si napisal pismo mi, Vrniva dekle se na morje, Zakaj, Želja, Za tvoj najlepši dan, Marjetka,  Belo pismo in mnogih drugih? Utrujeno telo Franca Flereta je za vedno zaspalo, še vedno pa bo živel v pesmih, ki bodo ostale zapisane v srcih številnih ljudi.

Naj počiva v miru. 

Prispevek o Francu Fleretu je pripravila tudi televizija Veseljak: