janez usenik Odkrito.si

Voditelj na Pop TV: Luke Dončića imam poln kufer!

severina Svet24.si

Adijo, Severina: brez napovedi se je umaknila

horoskop Svet24.si

Horoskop za torek, 19. junija

FOTO1 Dojencki Svet24.si

Kradli slovenske otroke in jih prodajali na Zahod?...

Hailey Baldwin-justin bieber-poljub Najstnica.si

Hailey Baldwin in Justin Bieber ujeta med ...

uvodna Petisvet

Očka, ne bo me več k tebi

henrik maraton Njena.si

Ima Henrik punco?

j.u./s.g.

V poklon in spomin Francu Fleretu!

Franc Flere

Franc Flere

V sredo 13. septembra ob 10.15 vabimo k poslušanju Radia Veseljak, ko bomo za vas obujali spomine na preminulega Franca Flereta in njegov ansambel.

Pogreb bo v sredo ob 16.00 na pokopališču na Krtini pri Moravčah. Žara bo od torka, 12.9. od 10. ure dalje v tamkajšnji mrliški vežici.

V soboto, 9. septembra je v 73. letu starosti preminil Franc Flere, ljudski godec, harmonikar, komponist in dolgoletni vodja ansambla Franca Flereta. Zadnje leto svojega življenja je preživljal v domu upokojencev v Šmarjeti, kjer so ga radi obiskali tudi Veseljaki.  Franc Flere je svojo glasbeno pot začel leta 1963, ko je kot harmonikar nastopil v radijski oddaji "Nove melodije - novi ansambli".

Franc Flere je bil oče treh hčera in dedek sedmim vnukom/vnukinjam. Dve hčeri sta se celo omožili z glasbeniki. Irena se je poročila s Tomažem Svetlinom (basist, Ans. Svetlin), Marjetka z Jožetom Skubicem (pevec, Ans. Slapovi), Barbara pa se ni odločila za glasbenika, ampak si je družino ustvarila z možem Janijem. 

Le kdo ne pozna nepozabnih hitov, kot so; Ljubezen mamina, S harmoniko na vas sem hodil, Pesem je pri nas doma, Proti vasi, Godec v nebesih, Tam daleč za gorami, Si napisal pismo mi, Vrniva dekle se na morje, Zakaj, Želja, Za tvoj najlepši dan, Marjetka,  Belo pismo in mnogih drugih? Utrujeno telo Franca Flereta je za vedno zaspalo, še vedno pa bo živel v pesmih, ki bodo ostale zapisane v srcih številnih ljudi.

Naj počiva v miru. 

Prispevek o Francu Fleretu je pripravila tudi televizija Veseljak: