taja 2 Odkrito.si

Tekmovalka šova na Planet TV tik pred samomorom

henrik maraton Svet24.si

Zloglasni tekmovalec šova The Biggest Loser ...

meghan markle Svet24.si

Ne, Meghan Markle ne bodo pustili na miru. Znova ...

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

lado bizovicar Njena.si

Lado Bizovičar šokiral mnoge

Kate Middleton Njena.si

Kate Middleton postala tarča posmeha?

s.g.

Vse najboljše, Darja Gajšek,..

DARJA GAJŠEK

DARJA GAJŠEK

Danes praznujejo mnogi glasbeniki, med drugimi tudi Boštjan Dermol, Andrej Zeme, Andrej Plut, Nejc Drobnič, Ivan Rupar

Danes praznuje rojstni dan, g. Ivan Rupar (65), harmonikar, komponist in vodja ansambla Ivana Ruparja. Ta​ zagotovo sodi med tiste narodno-zabavne ansamble, ki sem jim je uspelo prebiti s kvalitetno glasbo, kvalitetnimi besedili in izjemno izvedbo do src številnih slovenskih ljubiteljev domače glasbe. Ivan je ​doma s Sv. Andreja pri Škofji Loki. Že kot mladenič je rad prisluhnil Avsenikovi in Kovačičevi glasbi, nikakor pa se ni mogel upreti zvokom diatonične harmonike izpod prstov Lojzeta Slaka.

Pri 9. letih starosti si j​e​ z izkupičkom od nabranih in prodanih borovnic kupil prvo harmoniko. 

​Na današnji dan leta 1944 se je v Beltincih rodil g. Jože Balažic, akademsko izobražen trobentar, ki je leta 1985 v legendarnem ansamblu bratov Avsenik nadomestil Franca Koširja.

Praznuje rojstni dan tudi Andrej Zeme (47), trobentar, kitarist in član ansambla Svetlin. Odrasel je v glasbeni družini, saj je oče Franc Zeme že imel v '70. letih prejšnjega stletja zelo uveljavljen ansambel. V očetovem ansamblu sta z bratom Bojanom tudi naredila prve resnejše glasbene korake.

Rojstni dan pa praznuje tudi Darja Gajšek, nekdanja članica skupine Atomik Harmonik, ansambla Štrajk. Pevka danes stopa po samostojni glasbeni poti. Nedavno je s klapo Skala posnela čudovito skladbo Mala barka, za katero so posneli tudi videospot. Bodoča mamica zadnja leta z Blažem Švabom predstavlja voditeljski par oddaje Slovenski pozdrav.

Na današnji dan se je rodil pred natanko 30. leti Andrej Plut, nekdanji harmonikar Zlatih muzikantov, igral pa je tudi pri Veri Šolinc in njenih Originalih.  Belokranjec, doma iz Semiča v Beli Krajini, velja za izjemnega harmonikarja, ki se je pri Zlatih muzikantih stilko izpoblikoval v zelo prepoznavnega virtuoza na klavirski harmoniki. Je tudi eden izmed preteklih absolutnih zmagovalcev harmonikarskega tekmovanja pod Avsenikovo marelo.   Na žalost (tudi s strani mnogih glasbenikov) je bil primoran opustiti aktivno igranje zaradi dolgotrajne težave z desno roko. Andrej je dokončal študij medicine, si ustvaril družino, danes pa je kot specializant splošne medicine zaposlen je v zdravstvenem domu Kamnik.

Svoj osebni praznik pa slavi tudi Nejc Drobnič (29), kitarist, pevec in soustanovni član ansambla Roka Žlindre. Po odhodu iz omenjenega ansambla se je pridružil Kvintetu 7, nato pa smo ga videli na oderskih deskah tudi v družbi ansambla Akordi.

Danes bo upihnil 39. rojstnodnevno svečko Boštjan Dermol, kitarist in vokalist ansambla Juhej iz Koroške. Nekdanji član Šaleških fantov in Slovenskega ekspressa velja tudi za izjemnega vokalista zabavne glasbe. Še posebej mu je blizu glasba Elvisa Presleya. Zagotovo ima Boštjan glasbo v krvi, saj ga sorodstvene vezi povezujejo tudi z Igorjem Podpečanom.