špela grošelj Odkrito.si

Avtomobilske nezgode znanih Slovencev

natalija gros miha perat Svet24.si

Z vsakim dnem sta vse boljša prijatelja

Salome Svet24.si

Zvezdnica obžaluje, da se je odločila za ...

Blaž Brodnjak Svet24.si

Skrivnostni sestanki pri Marjanu Šarcu

barva las Najstnica.si

Trend pričesk, ki vas bo navdušil

zvezdana mlakar3 Njena.si

Zvezdana Mlakar o pokojnemu igralcu

indira ekic Njena.si

Toliko se je Indira 'zredila' po koncu šova

T.V.

Alpski kvintet nagrajen na letošnjem Alpskem večeru

Alpski večer 2017

Alpski večer 2017 Foto: Simon Golobič

V soboto, 13. maja se je v Bohinju odvil tradicionalni, 31. Alpski večer.

Kot vsako leto, je dvorano Danica v Bohinjski Bistrici preplavila množica glasbenih sladokuscev. Tudi letos so prevladovali nemško govorni obiskovalci, ki so se prišli kot vsako leto na Alpski večer naužit
kvalitetne žive glasbe. Med številnimi ljubitelji domače glasbe iz Nemčije in Avstrije smo zasledili tudi enega večjih klubov domače glasbe iz Švice »Prijatelji od Slovenija«. Zbralo se jih je za več avtobusov in se tako kot vsako leto, željnih dobre domače glasbe, z dobro voljo odpravilo na dolgo pot v Slovenijo.
Poleg Alpskega kvinteta so na 31. Alpskem večeru nastopili še Veseli Begunjčani, ansambel Ekart, Kvintet slovenski deklet, Skupina Maxi z Jožetom Burnikom in ga. Jožico Svete, iz sosednje Avstrije pa so se bodo na odru pridružili člani ansambla Osttirol, skupine Die Innsbrucker Böhemische in posebni gostje: Die Grazer-Spatzen!
Vrhunec večera je potekal v znamenju uspeha Alpskega kvinteta. Prestižna založba MCP Records (ustanovljena leta 1976) je člane Alpskega kvinteta po komaj dveh letih od prejete zadnje zlate plošče nagradila z novo ZLATO PLOŠČO za album 50 jubilejnih let. Plošče je vsem članom ansambla izročil lastnik in predsednik založbe, Dr. Hans Jöchler.  Alpskemu kvintetu se javno zahvalil za dolgoletno sodelovanje ter dodal, da MCP nikoli ne bi bil tako uspešen, če bi v njemu ne bilo Alpskega kvinteta oz še več – ansambel je označil za paradnega konja njihove založbe.
Ves program Alpskega večera je v slovenskem in nemškem jeziku povezoval znan slovenski moderator in humorist, g. Vinko Šimek.
Po končanem koncertu so bile glasbene duše vseh obiskovalcev nahranjene z dobro glasbo, ob odhodu pa so z navdušenjem pomahali v slovo, do snidenja na 32. Alpskem večeru.