gaber 2 Odkrito.si

Slovenski športnik tik po porodu ovekovečil ...

Andrej Nahtigal Svet24.si

Poslovil se je zvezdnik Usodnega vina

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

volitve v rusiji, dvojno glasovanje Svet24.si

FOTO: Enojajčni dvojčki? Ne, zabaviščni park ...

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

ales prej in potem Njena.si

Aleš danes neprepoznaven: shujšal je skoraj 100 ...

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

j.u.

FOTO: V Vinski Gori so se zbrali zmagovalci festivalov!

Veseli Dolenjci in Ansambel Vikend

Veseli Dolenjci in Ansambel Vikend

V petek se je v večnamenski dvorani v Vinski Gori pri Velenju odvila prva revija zmagovalcev narodno-zabavnih festivalov.

Ob množici festivalov, ki se že leta odvijajo na sončni strani Alp, se še ni zgodilo, da bi se srečali zmagovalci vseh teh festivalov. No, to se je sedaj končno zgodilo na pobudo Radia Veseljak in TD Vinska Gora. Da je bila odločitev za tak dogodek prava, je bilo čutiti v zraku že pred začetkom prireditve, saj je kar pokalo od dobre volje s strani glasbenikov in organizatorjev. Muzikanti so si dali duška pred nastopom in po njem, na odru pa so uživali, saj so imeli pred seboj izjemno hvaležno občinstvo.

Nastopili so: Prleški kvintet, Ansambel Moment, Mladi Belokranjci (ti so imeli v svojih vrstah član, ki je ravno v petek praznoval svoj 18. rojstni dan), Veseli Dolenjci, Ansambel Vikend, Tik Tak, Murni, Navihani muzikanti in ansambel Zadetek. Za trebušne mišice je poskrbel Pohorski Klatež, koncert pa je vodila Janja Ulaga. Kot posebnega gosta so povabili Tineta Lesjaka, ki je odigral enega svojih instrumentalov, potem pa še skupaj z ansamblom Vikend nekaj njegovih festivalskih uspešnic preteklih let.

Večnamenski dom, ki je v preteklosti gostil že zelo veliko pomembnih dogodkov (Avsenikov koncert, festival Polka in valček, Poglej in zadeni, koncerte ansamblov Spev, Modrijani,...) je ravno tako praznoval 30 let, tako kot turistično društvo Vinska Gora.

Obiskovalci in nastopajoči so odšli domov s prijetnimi občutki in nasmejanih obrazov, organizatorji pa so prisegli, da naslednje leto v to dvorano spet povabijo vse zmagovalce festivalov, ki so že pred vrati.