erika2 Odkrito.si

Slovenski športnici Srb ukradel srce

tek Svet24.si

Denar ni pogoj ne za srečo ne za blaginjo

bukovec1 Svet24.si

Novo življenje Brigite Bukovec: "Če ne bi šli, ...

zima, mraz, jutro Svet24.si

Zelo mrzlo bo: to vam svetuje zdravnica družinske...

kylie jenner 23 Najstnica.si

Takšno moč ima Kylie Jenner

nusa lesar Njena.si

Nuša Lesar o Urošu Slako povedala to

benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Njena.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

J.U.

Čuk Vinko si je vzel čas, čeprav ga nima!

Vinko Cankar in Janja Ulaga

Vinko Cankar in Janja Ulaga

Na petek 13. januarja je dopolnil 60 let, s 1. februarjem pa je pridobil še uradni status upokojenca.

Na Veseljaku nas je z obiskom počastil skrivnostni Vinko, ki je skoraj 30 let igral in pel v skupini Čuki, so se mnogi spraševali že prej, v teh dneh ko je obelodanil, da je prišel čas za slovo pa še toliko bolj.  Vinko Cankar je precej zadržan gospod, ki sicer živi na kmetiji v okolici Vrhnike. Tja se je priženil in s soprogo vzgojil 5 otrok, od katerih le še eden živi doma. 

Vinko je tudi ustanovni član Čukov, tako da ve za vse sladkosti in skrivnosti teh glasbenih ptic, ki ves čas delovanja zelo uspešno krmarijo po glasbeni sceni. Poleg glasbe ga vsa ta leta osrečuje tudi fotografiranje, slikanje, kolesarjenje in planinarjenje. Planov za prihodnost mu zato ne manjka, prehoditi bo treba še veliko planinskih in drugih poti.
"Malo me stiska, seveda pričakujem, da bo prišla kriza in bom pogrešal oder. Rad sem opazoval ljudi kako se odzivajo na naš nastop, užival sem z njimi." Zamišljeno razlaga Vinko.
Kaj pa kitara? Jo je res za vedo obesili na klin? "Ne, upam da jo bom še velikokrat prijel v roke. Sicer bolj tako v družbi prijateljev, pa vseeno...vem da je ljubezen med nama premočna, da bi jo kar postavil v kot in nanjo za vedno pozabil. Če bodo le hoteli, pa bom z veseljem napisal še kakšno skladbo." Tako pravi Vinko, ki mu želimo vse dobro in predvsem veliko zdravja.