erika2 Odkrito.si

Slovenski športnici Srb ukradel srce

tek Svet24.si

Denar ni pogoj ne za srečo ne za blaginjo

bukovec1 Svet24.si

Novo življenje Brigite Bukovec: "Če ne bi šli, ...

zima, mraz, jutro Svet24.si

Zelo mrzlo bo: to vam svetuje zdravnica družinske...

kylie jenner 23 Najstnica.si

Takšno moč ima Kylie Jenner

nusa lesar Njena.si

Nuša Lesar o Urošu Slako povedala to

benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Njena.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

tp

VIDEO: Manca Špik – Meteorska vrnitev na sceno

Manci Špik gre vse kot po maslu – tako v zasebnem življenju kot na poklicnem področju.

Manci Špik gre vse kot po maslu – tako v zasebnem življenju kot na poklicnem področju. Foto: Menart Records

V preteklem letu prenovljena in prerojena Manca Špik se je na radijske in druge lestvice vrnila z dvema velikima uspešnicama Pesem in Oba.

Pevka je leto končala kot edina pevka zabavne glasbe na lestvici najbolj predvajanih skladb Top 50 na podlagi uradne lestvice najbolj predvajanih SloTop 50.

Uspešnica Pesem, ki jo je posnela s Kvatropirci, je leto 2016 zaključila na sedmem mestu najbolj predvajanih slovenskih skladb na uradni lestvici SloTop 50. Manca je tudi edina izvajalka tovrstne glasbe, ki se ji je v letu 2016 uspelo uvrstiti med najbolj predvajane, kjer sicer »kraljujejo« pop, rock in mainstream izvajalci, kot so Maraaya, Siddharta, Muff, Alya, Tinkara Kovač, BQL in Nina Pušlar.

Manca Špik in Kvatropirci.jpg
Manca Špik in Kvatropirci.
Marko Vavpotič/M24

SloTop 50 

Je uradna lestvica združenja Sazas najbolj predvajanih pesmi v Sloveniji in odraz predvajanja 61 slovenskih radijskih postaj. Na podlagi radijskega monitoringa nastajajo tedenske, mesečne in letne lestvice.

»Vesela in presrečna sem, da si lahko tudi z dobro skladbo, ki je bolj melodične narave in ni čisto pop usmerjena, ampak je bolj 'ljudska', kot radi rečemo, opažen tako na radiih kot pri ljudeh. V prvi vrsti delam zase in za svoje poslušalce. V zadnjih letih sem raziskovala različne žanre, tudi sama sem se iskala v pop vodah in kot vsak glasbenik poskušala v različnih glasbenih stilih. Ko sem postala mama, so se mi odprle oči in vrnila sem se tja, kamor čutim, da sodim. To so melodije in pesmi, ki ti ostanejo ... melodije, ob katerih se tudi sama naježim in ki najdejo pot do srca ljudi,« je ob tem povedala pevka.

Tako kot je končala, pa je Manca tudi začela letošnje leto. Na prvi lestvici leta 2017 je skladba Oba, ki sta jo posnela z Isaacom Palmo, postala tretja najbolj predvajana slovenska skladba preteklega tedna, Pesem pa je na četrtem mestu najbolj predvajanih.