FOTO: Irena Yebuah Tiran obiskala očetovo domovino

Irena s sestro in starši na plaži Labadi.

Irena s sestro in starši na plaži Labadi. Foto: osebni arhiv

Operna pevka je praznike izkoristila za potovanje. Skupaj z razširjeno slovensko družino se je podala v Gano, od koder prihaja njen oče.

Oče prihaja iz Gane, mama iz Slovenije

Irenina oče Robert in mama Vida sta se spoznala v študentskem naselju in se zaljubila na prvi pogled. Sledila je poroka, nato pa sta ju osrečili dvojčici Irena in Leticia. Kmalu so odšli živet v Gano, a so se po letu in pol vrnili v Slovenijo, saj njuna mama ni znala jezika in kot učiteljica v Gani ni dobila dela. 

Gano je Irena tokrat obiskala že tretjič, potovanje pa je poleg srečanja s tamkajšnjimi sorodniki in njenim dragim bratrancem Isaacom izkoristila še za oglede glavnega mesta Akre, gradu Elmina, deževnega gozda Kakun ter plaž Labadi in Bojo. 

»Najbolj sem uživala v hrani, ki je zelo začinjena. Do sitega sem se najedla tudi svežega, slastnega manga,« nam je povedala simpatična pevka. Zmotil pa jo je odnos ljudi do okolja, saj po njenih opažanjih zelo malo skrbijo zanj. Družba je na popotovanju doživela veliko lepih trenutkov, ni pa čisto vse potekalo gladko. »Ko smo se vračali iz deževnega gozda, se nam je pokvarilo vozilo in smo morali počakati na zapuščeni bencinski črpalki, da je prišel drug transport po nas,« nam je razkrila Irena.

Novomeščanko zdaj čakajo novi projekti, ki se jih že zelo veseli. Kakšnih posebnih ciljev za to leto pa si ni zadala; pravi, da si teh ne zastavlja na začetku leta, temveč jih oblikuje sproti.

>