Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

T.V.

Ansambel bratov Poljanšek ob jubileju predstavlja novost

Ansambel Bratov Poljanšek

Ansambel Bratov Poljanšek Foto: Promo foto, Janko Zorin, Anže Bitenc

Bratje Danilo, Rudi in Miro so rastli ob glasbi Beneških fantov, Slakov in Avsenikov, blizu pa so jim bili tudi ljudski godci in pevci. Leta 1971 so sestavili svoj prvi ansambel.

Na začetku so igrali predvsem Slakove, Bardorferjeve in Avsenikove skladbe.  Sestav so ustvarili leta 1989, ko je Rudi kot glavni iavtor glasbe začel tudi pogosteje komponirati.  V skupini so bili tedaj Rudi Poljanšek, z diatonično harmoniko, Danilo Poljanšek, z bas baritonom in bas kitaro, Miro Poljanšek, s trobento, Forti Hribernik, s klarinetom ter Roman Komatara, z ritem kitaro, danes pa Ansambel bratov Poljanšek sestavljajo bratje Rudi, Danilo in Miro ter Maks Kresnik.

Rudi kot glavni avtor je napisal nekaj čez trideset skladb in skoraj vse so uspešnice.

Njihov največji uspeh je zmaga na ptujskem festivalu, ki sta jo ansamblu prisodila strokovna komisija in občinstvo, trikrat pa so zmagali tudi na Lojtrci domačih.

Po 45. letih delovanja Ansambla bratov Poljanšek bo v prihodnjih tednih izšla plošča za narodno zabavne sladokusce.  Na njej bo 15 njihovih uspešnic in 4 nove pesmi, med katerimi bodo prvo predstavili skladbo 'Slovenski materi', po kateri je plošča tudi poimenovana.

Rudi je ob tem povedal:

»Skladbo 'Slovenski materi' je napisal moj dolgoletni tekstopisec Ivan Malavašič. Tekst mi je bil všeč in sem naredil vižo ter jo posnel na kaseto, ker pač nisem notalist. Zraven sem si pel tekst, da bi potem vedel za katero skladbo gre. Nato sem na vse skupaj pozabil. Po dolgem času sem na kaseti pregledoval osnutke skladb in naletel na to vižo.  'Saj to pa ni tako slabo', sem si rekel. In zdaj je pred vami, dragi poslušalci.«

Slovenski materi - Ansambel bratov Poljanšek