mojca horvat Odkrito.si

Mojca Horvat si je podarila novo jadrnico!

meghan markle Svet24.si

FOTO: Meghan Markle ne more več skriti trebuščka

Ženska Petisvet.si

Umreti mora ženska, ki je nosila vsa ta bremena

prometna nesreča, čevelj Svet24.si

V Izoli na prehodu za pešce zbil 13-letnico

Inja Zalta - No Help 1 Svet24.si

Inja Zalta očarala znano romunsko pevko Inno

Ariana Grande Najstnica.si

Ariana Grande končno razveselila oboževalce

kmetija3-22cm Njena.si

Luksuz na kmetiji zgolj past za tekmovalce?

N.C.P.

Dobra kuha: Bučni golaž

Preprost golaž, ki ga lahko postrežemo s polento ali pa kar s polnozrnatim kruhom.

Bučni golaž se lepo prileže v jesenskih in zimskih dneh, saj nas lepo pogreje. Naredimo ga iz jesenskih buč, ker so bolj okusne. Še boljši je naslednji dan!

Za njegovo pripravo potrebujemo slabe pol ure z vsem rezanjem in kuhanjem vred. Buče nočemo rezkuhati in jo raje pustimo na zob.

Sestavine:
4 čebule
2 stroka česna
sol
olje
1 kg buče hokaido ali katere druge škrobaste buče
voda
jušna osnova v prahu
2 čajni žlički paste umeboši
6 jušnih žlic koruzne moke
majaron
timijan
lovorov list
kari
nariban ingver
tamari


Priprava:

Čebulo in česen sesekljajte, rahlo posolite in prepražite. Bučo narežite na kocke in jo dodajte prepraženemu česnu in čebuli.

Zalijte z 1 litrom vode, dodajte jušno osnovo, lovorov list in pasto umeboši ter vse skupaj zavrite. Kuhajte toliko časa, da je buča skoraj mehka.

Moko zmešajte s 4 dcl vode in dodajte golažu.

Začinite z majaronom, timijanom, karijem in svežim ingverjem ter po potrebi dodajte sojino omako. Kuhajte še kakšno minuto.