bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

N.C.P.

Dobra kuha: Bučni golaž

Preprost golaž, ki ga lahko postrežemo s polento ali pa kar s polnozrnatim kruhom.

Bučni golaž se lepo prileže v jesenskih in zimskih dneh, saj nas lepo pogreje. Naredimo ga iz jesenskih buč, ker so bolj okusne. Še boljši je naslednji dan!

Za njegovo pripravo potrebujemo slabe pol ure z vsem rezanjem in kuhanjem vred. Buče nočemo rezkuhati in jo raje pustimo na zob.

Sestavine:
4 čebule
2 stroka česna
sol
olje
1 kg buče hokaido ali katere druge škrobaste buče
voda
jušna osnova v prahu
2 čajni žlički paste umeboši
6 jušnih žlic koruzne moke
majaron
timijan
lovorov list
kari
nariban ingver
tamari


Priprava:

Čebulo in česen sesekljajte, rahlo posolite in prepražite. Bučo narežite na kocke in jo dodajte prepraženemu česnu in čebuli.

Zalijte z 1 litrom vode, dodajte jušno osnovo, lovorov list in pasto umeboši ter vse skupaj zavrite. Kuhajte toliko časa, da je buča skoraj mehka.

Moko zmešajte s 4 dcl vode in dodajte golažu.

Začinite z majaronom, timijanom, karijem in svežim ingverjem ter po potrebi dodajte sojino omako. Kuhajte še kakšno minuto.