mojca fatur Odkrito.si

Partnerica Klemna Slakonje o ozadju "nerazumne" ...

blaz svab 2 Svet24.si

Blaž Švab naredil konec ugibanjem

duhovna Petisvet.si

Karma je dela svoje, a to, kar bo še naredila ...

janez zimmermann Svet24.si

Žilni kirurg Zimmermann očita novinarki Carlovi,...

KMETIJA (3) Svet24.si

Zmagovalec Franko: Nimam besed. Živim za take ...

NIck JOnas Najstnica.si

Nick Jonas priznal, da si želi otroka

franko finale Njena.si

Se spomnite? Zmagovalec Kmetije zvezda videospota

N.C.P.

Dobra kuha: Bučni golaž

Preprost golaž, ki ga lahko postrežemo s polento ali pa kar s polnozrnatim kruhom.

Bučni golaž se lepo prileže v jesenskih in zimskih dneh, saj nas lepo pogreje. Naredimo ga iz jesenskih buč, ker so bolj okusne. Še boljši je naslednji dan!

Za njegovo pripravo potrebujemo slabe pol ure z vsem rezanjem in kuhanjem vred. Buče nočemo rezkuhati in jo raje pustimo na zob.

Sestavine:
4 čebule
2 stroka česna
sol
olje
1 kg buče hokaido ali katere druge škrobaste buče
voda
jušna osnova v prahu
2 čajni žlički paste umeboši
6 jušnih žlic koruzne moke
majaron
timijan
lovorov list
kari
nariban ingver
tamari


Priprava:

Čebulo in česen sesekljajte, rahlo posolite in prepražite. Bučo narežite na kocke in jo dodajte prepraženemu česnu in čebuli.

Zalijte z 1 litrom vode, dodajte jušno osnovo, lovorov list in pasto umeboši ter vse skupaj zavrite. Kuhajte toliko časa, da je buča skoraj mehka.

Moko zmešajte s 4 dcl vode in dodajte golažu.

Začinite z majaronom, timijanom, karijem in svežim ingverjem ter po potrebi dodajte sojino omako. Kuhajte še kakšno minuto.