Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

J.U.

Braco Koren: "Avseniki so vadili pri nas doma"

Braco Koren je še vedno zelo aktiven in vitalen.

Braco Koren je še vedno zelo aktiven in vitalen.

Na Radiu Veseljak se je oglasil Braco, sin legendarnega pevca Avsenikov, Franca Korena. V petje se je zaljubil, ko so Avseniki vadili pri njih doma.

"Vilko je bil zelo strog, zato smo morali biti otroci tiho kot grob medtem ko so Avseniki vadili. Kot mulc sem vse kar sem slišal posrkal globoko vase in se očitno z muziko tudi okužil za celo življenje." je Braco povedal na obisku pri veseljakih.

Začel je kot pevec zabavne glasbe, poznani pa so tudi njegovi pevski dueti s Sonjo Gabršček in Marjano Deržaj na katero ima tudi izredno prijetne spomine. Kasneje je veliko nastopal tudi kot pevec narodnozabavne glasbe, več let je nastopal tudi kot moderator, radijski voditelj in pisec besedil. 
Oče Franc Koren se je veselil, saj sta Braco in Damir  že kot otroka kazala glasbeni talent. Upal je, da bodo kdaj skupaj v tercetu tudi kaj ustvarili, a pojavil se je problem, saj so bili  vsi trije tenoristi. Njihove glasbene poti se zato v javnosti niso križale, se pa vsi trije lahko pohvalijo z bogato pevsko kariero. Damir je po študiju v Italiji prisegel na klasično petje in prepeva v zboru Slovenske filharmonije.

Ko se je Braco začel z glasbo resno ukvarjati se je pojavil problem, ker sta imela s slavnim očetom oba isto ime. Da so rešili to zmedo so Franca mlajšega poimenovali Braco. "Moja mama je bila Hrvatica, zato se je velikokrat slišalo "e moj Braco kako si?".... vsakemu majhnemu fantku so namreč rekli braco. No, meni je pa to potem celo prišlo prav." 

Franc (Braco) Koren se je rodil leta 1944 na Jesenicah. Če ne bi postal pevec bi bil najbrž hokejist, saj je bil vedno navdušen tudi nad športom. Še danes je športno aktiven, kar se seveda odraža tudi na njegovi postavi in športno elegantnemu slogu oblačenja. 
Trenutno sodeluje kot občasni član pri Gašperjih in hišnemu ansamblu Avsenik, kjer je bil v preteklosti tudi reden član, še vedno pa niso usahnile ideje in želja po novih priredbah, nastopih in ustvarjanju. 

Ptica vrh Triglava je skladba, ki jo je Jure Robežnik napisal, da bi postala patriotska pesem vseh tistih, ki so odšli v tujino in se niso mogli vrnit, čeprav so si to neskončno želeli. Tudi Braco je imel možnost ostati v tujini, a njegova ljubezen do domovine je bila vedno večja od želje po bogastvu.