serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

cernic Svet24.si

V spomin na Roka, ki bi danes dopolnil 22 let

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni želela, da to pride na dan takoj!

brexit, eu, london Svet24.si

Vsesplošno razočaranje nad odločitvijo ...

Macaulay Culkin Svet24.si

Kaj se je res dogajalo med otroškim zvezdnikom in...

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

Metod Pevec 2 Njena.si

Žena slovenskega režiserja zbolela za rakom

ANSAMBEL TONIJA VERDERBEJA

Ansambel TONIJA VERDERBERJA
Ansambel Tonija Verderberja je narodnozabavni ansambel, ki deluje od leta 1981. Svoj sedež ima v Starem trgu ob Kolpi, na jugovzhodu Slovenije, v čudoviti Beli krajini, o kateri tudi najraje pojejo. Njihovi valčki so umirjeni, polke razigrane, kakršna je tudi deželica na sončni strani Gorjancev.

Običajnemu triu (diatonična harmonika, kitara in bas) so dodali še tamburico, kar jih loči od vseh drugih slovenskih narodnozabavnih ansamblov in jim daje svojstven zven. Člani ansambla so: vodja Toni Verderber, Jože Kastelec, Tomaž Zorko, Domen Verderber in Dušan Vrlinič.

Doslej smo izdali dvanajst uspešnih avdio kaset kot so: Vračam se domov (1986), Pri nas Belokranjcih (1989), Staro vino – star prijatelj (1991), Nič ni lepšega (1992), Naši uspehi (1993), Pojdi z mano (1995), Gospodična (1997), Zibka (1999), Teci, teci, Kolpa moja (2001), Pisanice (2003), Pobarvala sva liste (leta 2005) ter enajst zgoščenk: Naši uspehi, Pojdi z mano, Gospodična, Zibka, Teci, teci, Kolpa moja, Pisanice, Pobarvala sva liste, Žarek spomina (2006), na kateri je triindvajset pesmi z najlepšimi besedili Tonija Gašperiča, Čaša sreče (2008), na kateri je enaindvajset pesmi z najlepšimi besedili Fanike Požek, Vem za deželo (2009) in Kruh ponoči spi (2009) na kateri je deset pesmi z najlepšimi besedili Ivana Sivca.

Njihovo ustvarjanje ni ostalo neopaženo, saj so prejeli veliko priznanj. Najpomembnejša so: Župančičeva diploma, Bronasti in Zlati Slovenski slavček, Orfeji na Ptujskem festivalu,...

Nastopajo tudi izven slovenskih meja: v Avstriji, Italiji, Hrvaški, Švici, Nemčiji, Franciji, Švedski ter Kanadi in Ameriki.

Poleg svojega narodnozabavnega repertoarja igrajo tudi zabavno-pop glasbo, svoje nastope pa popestrijo s priznanimi slovenskimi humoristi.

KONTAKT:  
Tel: (0)7 30 55 130
GSM
: 041 754 936
E-mail: ans.verderber@gmail.com