serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

horoskop Svet24.si

Horoskop za sredo, 16. januarja

Baba Vanga Zemlja Petisvet.si

Baba Vanga ni dovolila, da bi to izvedeli takoj!

snežne razmere, avstria, plazovi Svet24.si

Nova smrtna žrtev: 24-letnika odneslo 100 metrov ...

kate william Svet24.si

Zaradi tega bosta William in Kate izgubila svoj ...

Kim Kardashian Najstnica.si

Kim priznala, da pričakuje novega

Vid Valic Njena.si

Vid Valič spregovoril o materinem raku

ANSAMBEL FRANCA MIHELIČA

Ansambel FRANCA MIHELIČA

Ansambel Franca Miheliča obstaja že 40 let in je dandanes poznan daleč preko vseh meja. Njegov vodja in ustanovitelj Franc Mihelič je svojo glasbeno pot začel že kot mlad pobič. Igral je takrat brez not in kaj kmalu postal najboljši igralec na diatonično harmoniko na svetu. V letu 1970 se je našel z nekaterimi drugimi glasbeniki in tako je nastala skupina imenovana Ansambel Franca Miheliča (Franc kot vodja, ob njem pa Bernarda, Milan, Silvo in Franc Lovšin).

Kaj kmalu sta Franc in Bernarda postala par in kronala svojo ljubezen z rojstvom hčere Nataše in sina Tadeja. Toda tudi v glasbi ni bilo treba dolgo, da jim je uspel velik preboj. Hitro so postali znani po radijskih in televizijskih postajah v Sloveniji, v sosednjih državah pa so jih poleg ansambla Slavka Avsenika okronali za kralje narodno-zabavne glasbe. Francove lastne skladbe, njegove občutka polne pesmi in njegovo izmenjavajoče igranje na 7 harmonik še danes pri marsikomu doseže da srce začne biti hitreje.

Bernardin brat in prav tako pevec Franc Lovšin je moral leta 2004 oditi iz ansambla zaradi zdravstvenih razlogov, a ga je kaj kmalu zamenjal prav tako odličen pevec Ivan Hudnik. Sedanji člani ansambla so: Franc Mihelič, Bernarda Mihelič, Milan Kokalj, Ivan Hudnik, Tadej Mihelič.

5. novembra 2005 je bil ansambel Franca Miheliča ob svoji 40-letnici za svoje dosežke počaščen s strani slovenskega radia, televizije ter nekaterih znanih osebnosti. Jubilejno so izdali 2 DVD-ja in 2 CD-ja.


KONTAKTI:
  
TEL: (01) 836 61 89
GSM:
041 526 844

E-mail: info@mmedia.si
Spletna stran: 
www.francmihelic.si