bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

ema 2019_zala kralj_gašper šantl Svet24.si

Kaj pravita zmagovalca Eme o grdih besedah besedah...

Horoskop Petisvet.si

Horoskop od 18.2. do 24.2.2019

denar, prihranki, varčevanje, evri, kalkulator Svet24.si

Ljubljančani, življenje bo še dražje: dražja ...

Ljubezen po domace20 Svet24.si

Kmetje in kmetica spet iščejo ljubezen

grammy10 Najstnica.si

Slavna raperka popolnoma drugačna

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme končno pokazala trebušček

SAŠA LENDERO

SAŠA LANDERO
Saša Lendero se je v letu 2006, s hiti, kot so Metulj, Luna in Mandoline, prebila med najbolj zaželjene in najpopularnejše slovenske glasbenike. V naslednjem letu pa je z mega uspešnico “Ne grem na kolena” in istoimenskim albumom dobesedno obnorela Slovenijo in osvojila sam vrh slovenske zabavne pop glasbe.

Njena pot med najbolj popularne slovenske izvajalke lahkega popa je trajala kar nekaj let, med tem pa se je njena glasba spreminjala in se iz čiste zabavne zvrsti preoblikovala v zabavni pop s primesmi etno glasbe iz različnih področij.

Začetki glasbene poti Saške Lendero segajo že precej pred leto 2000, ko je v založbi Megaton posnela pesem Skupaj midva, ki je kljub takratni popolni anonimnosti izvajalke že našla pot v slovenski radijski eter.

Sledilo je sodelovanje z založbo Menart in popularnim pevcem zabavne glasbe Wernerjem, ki se je v sodelovanju s Sašo uspešno preizkusil tudi kot producent. Rezultat sodelovanja med leti 2000 in 2004 so bili trije studijski albumi: SAŠA, ČE BOŠ MOJ in ZATE NOČ ZAME DAN, s katerimi je pevka razširila svoj krog poslušalcev.
Leto 2005 v Sašini karieri pomeni posebno prelomnico. Tisto leto se je produkcijsko namreč povsem osamosvojila ter na slovenskem izboru za evrovizijsko popevko (EMA 2005) s pesmijo METULJ, odličnega hrvaškega avtorja Andreja Babića (besedilo: S. Lendero, aranžma : M. Hercog) presenetila in šokirala slovensko javnost s svojim glasovnim razponom, interpretacijo in videzom. Osvojila je odlično drugo mesto, pesem pa je postala uspešnica.

Istega leta je poleti še enkrat presenetila s povsem drugim slogom, ko je na festivalu Melodije Morja in Sonca 2005 v revijskem delu premierno izvedla pesem LUNA, ki jo je zanjo v celoti napisal in aranžiral Miha Hercog. Poletni hit je bil rojen in je osvajal radijski in diskotečni eter vse do novega leta. Okronan pa je bil tudi z laskavim naslovom “Pesem poletja”.

Februarja 2006 je Saša ponovno nastopila na EMI in s pesmijo MANDOLINE (avtor: A. Babić/A. Babić, S. Lendero/M. Hercog) in s strani navdušenih gledalcev in poslušalcev prejela kar dvakrat maksimalno število točk, torej dvanajst, medtem ko jo je stroka spregledala in ji ni dodelila niti ene same točke. Saša je torej zopet za las izgubila vozovnico za Evrovizijo in pristala na drugem mestu, ljudstvo pa se je ogorčeno spraševalo, kako je to sploh mogoče.

Mandoline so postale hit, poleg tega pa so na vsporednem tekmovanju ljubiteljev Evrovizije NFSC (National Finals Song Contest, na katerem pa sodelujejo vse pesmi iz vseh nacionalnih predizborov – torej več kot 400 pesmi) še pred finalnim večerom, prvič v zgodovini prinesle zmago Sloveniji, z velikanskim naskokom skoraj 100-tih točk prednosti (maksimalno število točk nam je naklonilo kar deset Evropskih držav) pred drugo uvrščeno Finsko melodijo. Mandoline so tako v Evrovizijskih Atenah vendarle slavile in postale ena največkrat poslušanih in zaželenih pesmi v tamkajšnjih klubih.


KONTAKTI:
  
GSM: 040 644 446

Spletna stran: www.sasalendero.com