Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Odkrito.si

Andrea Massi je varuška, mala Anouk prava ...

luna-dekle Svet24.si

Tedenski horoskop: Luna nam bo v odnose prinesla ...

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

FOTO1 otroški dodatek Svet24.si

Otroški dodatek, CSD in ministrstvo: kdo skriva, ...

šaban šaulić Svet24.si

VIDEO: Tečejo solze: oglasila se je družina ...

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

5. Ula Ložar – Fridays - foto Adrijan Pregelj Njena.si

Tekmovalka EME že izdala videospot

NAVIHANKE

Ansambel
Ansambel Navihanke sestavlja pet mladih, razigranih glasbenic, ki so si nadele ime Navihanke. Ustanovitelj in idejni vodja ansambla Navihanke je Marjan Hercog. Leta 2001 je dobil zamisel za dekliški narodno zabavni ansambel, ki bi se razlikoval od vseh dosedanjih skupin in to idejo je tudi uresničil. Prvotna zasedba skupine Navihanke je bila sestavljena iz članic: Neža Petek (harmonika), Jasmina Šmarčan (bas kitara), Majda Naveršnik (kitara), Maša Uranjek (flavta) in Sonja Hercog (saksofon).

Prvi javni nastop so Navihanke imele oktobra 2001 na koncertu v Cerkljah na Dolenjskem. Takratna povprečna starost deklet je bila 15 let.

Glasbeno pot so nadaljevale z udeležbo na mnogih festivalih. Prvi festivalski nastop je bil leta 2002 na gradu Vurberk, kjer so si priigrale 1. nagrado strokovne žirije in 2. nagrado občinstva. Največji festivalski dosežki so absolutna zmaga na festivalu Slovenska polka in valček leta 2003 s pesmijo Ti, ti, ti navihanka; leta 2004 je pesem Miši se bojim postala Slovenska polka; leta 2012 je polka leta postala pesem Pokaži mi, da me imaš še rad.

Skozi leta so izoblikovale svojstven zven in prepoznavnost skupine, predvsem zaradi izbora inštrumentov ter igranja več zvrsti glasbe, ki jo prilagajajo okusu občinstva. Od leta 2004 so kot edina ženska glasbena skupina na nastopih izvajale tudi plesno in pevsko obarvan show program. Njihov glasbeni program temelji na animaciji gostov z raznimi znanimi venčki skladb, humorjem ter plesnimi skladbami za žur, ki zagotovo ne izostane, če so ljudje za to. So pa zagotovo tudi paša za oči.


KONTAKTI:
  
GSM: 041 745 586

E-mail: info@navihanke.com
Spletna stran: www.navihanke.com